Drömmen om ett annat liv

Som av en händelse ramlade jag över ett hus som är till salu i Provence i södra Frankrike. Jag vill ju gärna tro att det inte var någon tillfällighet utan universums vink om att det är dags att byta liv. Nåja, riktigt så troskyldig är jag inte. Men det gav mig ändå tillfälle att drömma mig bort från denna segdragna vinter som fortfarande inte riktigt släppt taget. Så det kan bara vara rätt för livsandarna att jag ägnar mig åt lite drömmerier.

Här är mitt  ”Maison de rêve ” (drömhus) à vendre (till salu). En stenbyggnad, såsom det ska vara, med en stor trädgård. Men det är inte bara ett hus att leva i utan man kan också bedriva uthyrning à la Bed & Breakfast. Alltså med huset kommer också en liten affärsrörelse. Inte mig emot. Kan mycket väl tänka mig att gå omkring som en husmatrona med nycklar i ett bälte och ta hand gäster med ambitionen att de ska få en upplevelse utöver det vanliga.

Det här är trädgården. Lite mer parkkänsla med mycket blommor skulle inte vara fel. Men den duger som den är också, säger jag som är i avsaknad av gröna fingrar….

En pool finns det också, en absolut nödvändighet i Provence när det är lite för långt till Medelhavet.

Och nu kommer jag till det roliga. Inredningen. Jag kan tänka mig att köra French country rakt av, nästan. Färgsättningen är själva essensen i fransk lantstilen. Det anses att Shabby chic stilen är en förlängning av denna men i mina ögon har de inte mycket gemensamt. Shabby är ju avskavt vitt medan french country har en palett av färger. Grunden är neutral med mjuka toner av creme, ljusgult, ljusbrunt och accentfärger som t.ex rost.

Så här ser jag gärna sällskapsdelen i huset. Ett rejält rum som”svävar” mellan ute och inne och med flera sittgrupper.

Här är matsalen där frukosten serveras. Rustika möbler passar fint in i stilen.

Självklart ska det också vara möjligt att sitta ute och dinera och njuta av de varma kvällarna. Ofta serveras en middag med fast meny på B&B ställen. Det kallas ”table d’hote” och rakt översätt betyder det värdens bord. Innebörden är att värden bjuder in sina gäster till familjemiddagen, men gästerna får betala förstås.

Att inta middag utomhus omsluten av varma vindar är något jag hoppas mina gäster uppskattar.

En lite mer anspråkslös uteplats för frukosten kanske.

En liten avskild sällskapshörna i salongen passande för lågmälda samtal ska det också finnas.

Så kommer vi till gästrummen. Det finns fem stycken. Här skulle jag lägga ner min själ för att skapa bekväma och vackra interiörer. Helst med en ”breathtaking” känsla.

Första rummet får en lite bohemisk känsla. Med ett badrum i samma anda.

Rum nr 2 får temat blå toile de jouy. Kanske lite för mycket av varan kan tyckas. Men jag går ”all in ” i alla fall.

Gästrum 3 känns aningen spartanskt men har samtidigt en historisk känsla. Färgsättningen får bli neutral i beigeskalan.. Kompenserar det spartanska med ett lyxigt stort badrum. Det är väl att ta i med sidengardiner i badrummet, men vad gör man inte för lite flärd.

Gästrum 4 får bli lyxsviten med tema lavendelfärg. Lavendeln är ju ett signum för Provence.

Badrummet får en mörkare lila färgton och underbar gnistrande mosaik i duschen.

Rum 5 får bli minisviten. Vitt är väl inte direkt en praktisk färg i sammanhanget men ibland får man ge avkall på det praktiska till förmån för det vackra. Tillhörande badrum får en typisk provencalsk touch.

Sen skall väl madame själv ( jag) ha sin lilla privata oas för välbehövlig vila efter dagens värv. 

Och varför låter jag inte detta drömliv förverkligas  då? Tyvärr finns det alltid hinder. I detta fall , ja gissa, priset på egendomen förstås. Det är inte bara att hosta upp 10 miljoner så där. Det tar många år att räkna hem en sådan investering. Men att drömma är som tur är gratis.

 

Detta inlägg publicerades i Jag inreder åt..., Ta mig till ..... och märktes . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Drömmen om ett annat liv

 1. Ylva skriver:

  Åh! Idag hittade jag genom en händelse (google) din blogg – sedan dess har jag lusläst och suckat njutningsfullt åt de vackra bilderna! Har precis köpt mitt första hus och är igång med att drömma och inspireras, googla bilder och välja färger.
  Så många bloggar som finns om inredning och så få verkligt inspirerande. Det är så rasande uppfriskande att läsa din blogg med klassiska ideal och en verklig smakkänsla, utan trendhysteri och smygreklam. Och dessutom med små kommentarer som inte bara är positiv fröjd utan en saklig tanke som att svarta kök kommer gå ur tiden och att shabby chick är ett otyg. Tack!! Du är en pärla på internet!

  Nu ska jag fortsätta min lördagkväll och roa mig med att gå igenom 2016 års inlägg och framåt 🙂

  • interiorladies skriver:

   Hej Ylva. Jag blev alldeles överväldigad av dina positiva omdömen och givetvis jätteglad. Det är fantastiskt om jag lyckas inspirera dig till att inreda ditt nya hem. Jag önskar dig lycka till med ditt inredningsprojekt. Varma hälsningar Louise

 2. Barbro Björkerud skriver:

  Så charmigt och så härligt att drömma och att sätta ord till. Blev som en varm saga i vintermörkret. Barbro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s