Sammetssoffan både trendig och tidlös

Äntligen säger jag. Jag har länge önskat  att sammetssoffan ska komma i ropet igen. Det har varit mycket gnäll från min sida i tidigare blogginlägg om de allenarådande trista grå sofforna i vadmalsliknande tyg. Nåja de är fortfarande populära men på väg ut inom snar framtid, tror och hoppas jag. Något tråkigare kan jag knappast tänka mig men visst köper jag att de är praktiska, alltså smutståliga. Och är inte det typiskt svenskt att praktiskt går före skönhet ?

Men nu tänker jag mig gotta mig åt mjuka och lena sammetssoffor både i flashiga och diskreta färger. Here we go!

En rosa liten karamell. Rosa är fortfarande trendigt jag undrar hur länge till.

En mörkt röd i Chesterfieldstil.

En mer diskret färgsättning också här Chesterfield. Det är mycket Chesterfield internationellt just nu. Kanske även den trenden når oss så småningom.

Röd sammetssoffa i traditionell stil. Ralph Lauren förstås.

En röd till men av modernt stuk. Ska erkänna att jag är svag för de röda sammetssofforna.

Lila är ett djärvt val men visst är den läcker.

Svart är väl inte det självklara valet men ofta är det oväntade det som blir bäst. Bilden här ovan kommer från Ralph Lauren. Guld som accentfärg till svart är bara såå rätt.

Aningens fördomsfull som jag är så tror jag att svensken skulle välja en soffa i grå sammet.

Och så kommer vi till färgen som dominerat de senaste åren, just det grönt har varit och är fortfarande den hetaste kulören på sammetssoffor. Det har tilltalat mig eftersom jag inför millennieskiftet köpte en grön sammetssoffa av märket Ihreborn. Den är numera i min ex-makes ägo och är still going strong. Visst har den slitits en aning på nästan 20 år men det kallar jag patina och det hör till. Modellen finns inte längre i produktion men med sitt klassiska stuk hänger den med många år till.

Ungefär ser ”Millenniesoffan” ut. En klassisk Howardmodell kan aldrig bli fel.

Kollar man utländska inredningsmagasin så verkar det som mörkt blå kommer härnäst.

Två blå soffor och den här ovan är från Ikea ( bild lånad från Leva &Bo) som oftast vet åt vilket håll vinden blåser. Modellen ovan heter Norsborg. 

En till från Ikea. Den här modellen Stockholm som är av lite högre kvalitet.

Nästan blåsvart är soffan ovan. Snyggt!

Om man nu ska satsa på en sammetssoffa så skulle jag rekommendera att man satsar på  de vanligaste ”ädelstensfärgerna”. Dels därför att de blir oerhört vackra i sammet och att de förmodligen står sig och man tröttnar inte på dem i första taget. Alltså, rubin (röd), safir (blå) smaragd ( grön). Rundar av med några bilder med lite mer annorlunda färgval.

Annons
Detta inlägg publicerades i sammet, Tyger och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Sammetssoffan både trendig och tidlös

  1. Anna skriver:

    Den blå/svarta soffan, vet du vart den finns?

  2. Andersson skriver:

    Var hittade du den första rosa sammetssoffan, näst högst upp?
    Mvh Jessica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s