Ta mig till… en varm bris

När januari och februari känns evighetslånga med blåst, snö och halka drömmer jag mig till ett ställe där läget är det motsatta. Alltså någonstans på södra delen av jordklotet där man inte behöver bekymra sig över hur tjockt lager med kläder som behövs den dagen. Jag specificerar inte ort och ställe utan låter min dröm sväva ut i ett allmänt tropiskt paradis med sol, värme och luftkonditionering.

En gunga att slunga sig ur rakt ner i plurret.

En paraplydrink hör till och slinker lätt ner efter en dag på stranden.

Meditation och yoga när solen går upp eller ner passar mig perfekt.

En liten vilostund på stranden kanske.

Eller så här.

Barhäng på kvällskvisten med havsutsikt.

Sen middag på stranden,

Efter det är det dags att krypa till kojs i sin bungalow på vattnet.

Insidan av bungalown kan se ut här.

Eller så här. Inredningsstilen är kolonial vilken jag är mycket förtjust i och har bloggat om flera gånger. En av dem finns här. Kolonial stil

Jag inte låta bli att lägga till några andra koloniala miljöer.

Mycket tilltalande interiörer för en kolonial-älskare.

I omgivningarna kan man stöta på sådana här färgglada ställen som lyfter livsandarna.

Nu är frågan, ska jag boka en semester på en resort i ett tropiskt paradis där fokus trots allt ligger på strandliv? Dilemmat är ju att jag inte längre gillar att steka mig en strand. Ett alternativ och kompromiss är att istället hänga med på en kryssning, fast jag inte heller gillar båtresande Men jag kan överse med det när lockelsen att lyssna på bluesmusik är större. Varje år i februari avgår en kryssningsfartyg från Miami till Jamaica där det spelas blues i stort sett dygnet runt. Resan kallas   KEEPING THE BLUES ALIVE och har oftast de allra bästa bluesmusikerna i USA på programmet. I go for it! En riktig drömresa att satsa på nästa år.

 

Detta inlägg publicerades i Ta mig till ..... och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s