Ränderna går aldrig ur

Long time no see… men nu är jag tillbaka efter ett lååångt uppehåll. Ibland tryter både inspiration och ork. Jag har haft andra saker som upptagit min tid och lusten att blogga har därför legat i träda. En anledning är att Alma House håller på med ett nytt spännande projekt. Jag återkommer till det längre fram.

Det finns ett ordstäv som säger ”Ränderna går aldrig ur” som ungefär betyder att gamla vanor och beteenden är svåra att ändra och som innebär att det alltid finns något kvar av en persons ursprung, tidigare liv eller verksamhet.

Det har ju inte så mycket med ränder i inredningssammanhang att göra men jag vrider tolkningen till att ränder på textilier och tapeter är tidlösa och alltid aktuella. Tänk Zebra mönster. Det är ju fortfarande vanligt med Zebramattor som med sitt uttrycksfulla mönster ger en extra krydda till en inredning.

Det är faktiskt just Zebramönstret som ligger grund för ordspråket.

”Zebran är ett randigt djur, ränderna går aldrig ur” myntades av biblioteksmannen och litteraturhistorikern Ernst Meyer (1854-1914) och förekommer i den lilla, illustrerade diktsamlingen ”ABC-bok, dem klokom till förnöjelse och dem enfaldigom till lärdom”, utgiven på 1880-talet. (Wikipedia)

Nu ger jag mig in i den randiga inredningsvärlden för att hämta in inspiration till er att våga! ett snällt, diskret mönster som lätt smälter in i vilken inredning som helst. Here we go!

Först lite randiga tapeter

.

Svartvitrandigt är alltid effektfullt, ett säkert kort.

Vågat med cerise ränder men visst känns det välkomnande.

Kaklat randigt ger verkligen en wow-effekt!

En entré med smalrandiga tapeter. Skulle kunna bli virrvarrigt, men inte här.

Så fin matplats. Tufft med rött på stolsben och bord i stället för förväntat vitt.

Här är det ett designerproffs (Birgitta Öhrne-Pihl) som varit i farten. Inte många som kan skapa harmoni med toile de jouy tapet och djärvt randiga stolar.

AnouskaTempel designar hotell. I detta hotellrum med romantisk prägel är det randiga nedtonat men ger extra liv till skapelsen.

Så där kul. Tvärrandigt är inte alls lika snyggt som långrandigt tycker jag.

Ljuvligt sovrum med genomgående blå ränder.

Svartvitrandigt på olika sätt. Nedre rummet är en riktig designdröm.

Pastelligt värre. Men det funkar fint att blanda olika färger.

Det här är Tina Klingspor i sitt lyxiga vardagsrum (bild från Eskilstunakuriren) De vackra randiga sidengardinerna i bakgrunden kommer från Alma House.
Ljusblå randigt siden

Gillar du randigt så har du nu chansen att fynda randigt shantungsiden hos Alma House. Fram till 5 november är alla randiga sidentyger nedsatta med 30%, så passa på! Priser från 299 kr/m.

Alma House randiga sidentyger

Detta inlägg publicerades i Alma-nytt, Gardiner, sidengardiner, Stil, Tyger och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s