En sidenhandlares dilemma

Som den sidenhandlare jag är så samlar jag på mig en mängd inspirationsbilder på siden från olika bildbanker, exempelvis Pinterest. Meningen med detta är att det ska ge influenser till framtida inköp av nya sidenfärger. Det är inte lätt ska ni vet att välja ut de kulörer som vi hoppas våra kunder kommer tycka om.

Generellt är det ljusa, milda färger som våra kunder föredrar. Jag skulle ju önska att fler skulle våga brassa på med lite mer färgprakt för en mer unik look. Det finns dock kunder som vill ha trendiga färger och då gäller det hänga med och veta vad som gäller just nu. Utmaningen ligger i att hitta en färgton, som ligger i tiden men som det går att leva med med länge. Sidengardiner är knappast något som man byter ut varje år utan de ska kunna fungera åtminstone i 10 år. Mina egna sidengardiner har hängt med i närmare 20 år vid det här laget.

 Nu gör jag en odyssé bland de senaste vackra bilder med sidengardiner jag kommit över.

skalad

Vita eller offwhite sidengardiner är alltid rätt.

creme-colored

Cremefärgade sidengardiner tillsammans med tjusig spegelbyrå

greige

Sovrum i neutral färgskala med ljust beige gardiner.

gratt-siden

Vardagsrun i gråskala ska givetvis ha fodrade ljusgrå gardiner i siden som fått lite extra längd för trendigt fluff på golvet.

cool-grey

 För att inte skymma en vacker utsikt har man här valt att hårt veckade sidengardiner i ljust grått. Hade man låtit bli att ha gardiner hade det sett tråkigt och tomt ut. Gardiner mjukar upp  och minskar eko.

greie-and-flower

Greige sidengardiner i traditionell miljö.

pink-coral-tone

Fin gardinuppsättning med generöst med sidentyg i ljust rosa. 

Rosa har varit trendfärgen nummer 1 ett bra tag inom inredning (och modet inte minst) och den står sig fortfarande men nu börjar andra kulörer göra sig gällande på trendområdet.

2_bluehydrangea

En av dem är en nyans som kallas blue Hydrangea dvs. blå Hortensia och är en stark blå färg. Men när vi  på Alma House valde färg tonande vi ner nyansen betydligt så att den blev ljusare.

dusty-blue-uppljusad

Vi kallar vår nyans för Misty blue. Mycket vacker och gångbar tycker jag. Här hittar du den;  Misty blue shantungsiden  Och här kommer några bilder med fina blå sidengardiner. 

beautiful-blue

ljusbla-sidengardiner

french-flair-blue

farg_och_tapet

4_coral

En annan färg som är på gång är korall  som sägs vara det nya rosa. Ja ni har säkert sett den i klädbutiker. För mig andas den 80-tal  så det skriker om det och det har aldrig varit en färg jag anammat.  Men visst,  just nu söker vi hitta en nyans som är mer dämpad och som så småningom kommer finnas i sortimentet.

pinky

Kanske något i den här nyansen….

trendy-aprcot

a3a66eb024cf70e2796af3375fc2b6c9

Kika in på Alma House för att kolla våra vackra sidentyger.

Alma House sidentyger

 

Detta inlägg publicerades i Gardiner, sidengardiner och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s