Sovrumstrenden – skrynklig minimalism

 Nu tänker jag göra ett avsteg från min vanliga stil dvs. det ”klassiskt eleganta” som jag klassificerar min stil som. Alla som köper inredningstidningar har säkert märkt att sovrummen som förekommer skiftat från att tidigare varit med  proper bäddning och med överkast. Men nu är det omvända som gäller. Inga släta lakan längre utan skrynkligt och slarvigt är det nya. Endera är lakanen av stentvättat lin, mer sällan av stentvättad bomull.

Helst ska det inte finnas några sängbord och ifall de förekommer så är det ofta en träback, stol eller liknande. Sänglampor är ofta en naken glödlampa som dinglar från taket.  Det är klart att det är lite kul med nytänk även om jag själv som ärkekonservativ tappar hakan av förvåning.  Allt som oftast  ser det ut så här.

typiskt-skrynklig

skrynklar-varsting

Ovan två representanter för skrynkel och slarv.

1d7c133988977a2d7097fd314022c0e2

guld-baddlinne

Spartanskt, inga ”onödiga”  men praktiska föremål här inte. En säng rakt upp och ner varken mer eller mindre.

sang-pa-golvet

 

sang-pa-golvet-2

Helst ska det vara lite industriell feeling. En madrass direkt på golvet. Detta är inget nytt påfund dock. Jag minns att på 70-talet var det många unga som byggde upp sängar med spånplattor.

lite-mer-stil

stentvattad

 De tre ovanstående bilderna visar en mer dressad minimalism.

Nu kan jag konstatera att det faktiskt går att förena skrynkliga lakan i en mer sansad sovrumsmiljö. Med handen på hjärtat kan jag rapportera att jag faktiskt har ett bäddset i stentvättad (skrynklig) bomull. Och jag älskar det. Kanhända det beror på att det är av hög kvalitet. Hursomhelst är de ursköna att sova i och framförallt så slipper jag att stryka! Jag har inte tillgång till mangel, tyvärr.

Vi överväger att till Alma House webbshop köpa in stentvättade kvalitetslakan från Italien. Så håll utkik fram i vår.

Här följer några bilder i en mer måttfull anda.

skrynligt-i-normalt-sovrum-1

stentvattad

skryngligt-normalt-2

skryngligt-normalt-3

Avslutningsvis vill jag bara tillägga att även om jag gillar stentvättad bomull så är de inte lika sköna som mina lakan av bomullspercale.

Detta inlägg publicerades i Sovrum och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s