Oemotståndlig sommarkänsla

Jag har tidigare prisat blått och vitt som färgkombination. Det ger en sån oemotståndlig somrig känsla. När jag inredde lantstället blev det nästan genomgående blått och vitt. Jag har samlat på mig en ansenlig mängd bilder  i denna färgkombination och det är svårt att välja ut de finaste. Här blir det några av mina favoriter. Börjar med några vardagsrum.

vardagsrum med accent

VARDAGSRUM 2

Caroline Endre

 Det snygga vardagsrummet här ovan är skapat av vår svenska designer Caroline Endre som enligt mitt tycke är fantastiskt duktig. I senaste numret av Sköna hem yttrade hon följande om bilden.” Vid havet är denimblått givet. Sedan har jag blandat in lite gult och det är ju lite förbjudet i Sverige- svenska flaggan än sen?”  Jag håller med. När jag inreder och även  när det gäller mina klädval undviker jag gult tillsammans med blått. Vad kan det bero på? Inte behöver vi väl skämmas över vår fina flagga.  Tror inte att andra nationaliteter undviker sina flaggfärger.
Nu blir det sovrum.

Namnlös,

Blått sägs passa bra i sovrum. Det ger lugn och harmoni. Fina sidengardiner också. Shantungsiden Dusty blue hos Alma House

säng klädd iTuftad sammet

Häftig färg på sängen klädd i blå sammet.

fb1470aea8312f8d16d204eab4d3c6d8

Väggfärgen är bara så perfekt……
Så tar jag några kök.

blått kakel kök

Vitt och fräscht med subtilt blått kakel.

blå luckor är inte vanligt i kök

Tänk om man hade mer mod.  Den blå kulören på skåpen känns helt magisk,
Andrea's Kitchen

Pinnstolarna avstår jag gärna  men bordet med marmorskiva och mässingunderrede säger jag inte nej till .

Blått i badrum är väl inte gängse numera. Det var betydligt vanligare förr. I mitt föräldrahem som byggdes på 60-talet hade vi ljusblått badkar och handfat tillsammans med ett grått mosaikgolv och jag tycker nog att det klarade tidens tand stilmässigt jämfört med andra färgsättningar från den tiden. Jag minns att grannens badrum hade badrumsporslin i ljusgult och vinrött…..

Betagande badum

En fantastisk fin bild. Det blå finns i accessoarerna, urnor och handdukar. Badrummet i övrigt tycks vara i grå marmor och vitt. 

glasskeramik blå

mörkblått

Två badrum helkaklade i blått i olika nyanser. Så väljer nån med säker smak.
Lite annat blått och flott….

Annorlunda handfat

En underbart söt kran och tillika handfat,..

Burleighs Calico

…… porslinet Calico från engelska Burleigh….

6d33ef67683f22b7c9d886cebd4d5ff5

…. fint blommigt  gardintyg…….

Sött

……. de sötaste små koppar …..

_MG_8857

… gillar skarpt  svenska Chatwal & Jonssons Paisleymönster…..

9a18486f52095e7947759d6d60b873b9

……. urnor som väcker habegär…….

1_Ostindia-Floris6-835x573

…….  svenskarnas mest älskade porslin Ostindia som nu fått tillskott av Floris, en uppdaterad variant.

Glad midsommar

 Blomsterkrans i svenska färger.  Jag önskar er en Glad midsommar!
Detta inlägg publicerades i Färger, Stil och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s