Äta ute

Äntligen är sommaren här och so far so good får jag väl lov att säga.  Temperaturen  har hittills varit relativt gynnsam och grillkvällar är legio igen.  Jag är lite splittrad till att äta  utomhus, både på restaurang och i trädgården då det serveras varm mat.  Även vid förhållandevis hygglig temp så har maten en tendens att svalna av ganska snabbt.  Men saken är ju också så att man vill kunna äta utomhus för att njuta av sommarkvällarna.  Jag ska här förmedla inspiration till uteplatser med sting. De flesta av bilderna är som vanligt icke-svenska och som oftast bjuder dessa på lite annorlunda lösningar. Då börjar jag.

aa17205d4217cdb1317d3e43ed61e963

ruffigt

Rufft i kvadrat

De ruffiga plankborden är jag inte överförtjust i inomhus men ute passar de bättre.

Hopplock

Kuddar

udda stolar

De tråkiga klumpiga utemöblerna som har varit standard i våra trädgårdar börjar så sakteliga försvinna och det har blivit mer nätta och lätta möbler. Egentligen behövs inte speciella trädgårdsmöbler om de står skyddade under tak. Lite udda stolar och ett vanligt matbord ger en annorlunda och många gånger en trevligare uteplats.

ebb4cf146ce53a4c46bbc472aca2fd72

ljuskrona parasoll

Detaljer som gör uteplatsen mer personlig. Överst segelduk som ger ett visst solskydd. Mitten en ljuskrona tillför elegans. Orginellt parasoll, tofsar och lite tingeltangel förvandlar och det är ganska enkelt att fixa på ett ordinärt dito.

dukningen är viktig

Blåvit dukning

Vacker dukning

En fin dukning förhöjer måltiden även utomhus.
Till sist några extraordinära uteplatser att drömma om……
Dream 2
Dream

b3432a2f2970bd212e51fa9decde472eralph

Men det är i första hand omgivningarna som utgör det ouppnåeliga. Här äter jag gärna även kallnad mat om det skulle vara så….
Detta inlägg publicerades i Övrigt om inredning, Blandat och annat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s