Sååå 2005

 Det är inte helt ovanligt att trender ofta får en stor genomslagskraft. När det blir en hype kring något nytt så ska man vara försiktig med att haka på om man vill ha något som inte blir daterat, dvs. lätt urskiljbart när trenden är ute ur leken. Lockar till konsumtion  gör  inredningsmagasinen som översvämmas av det som  är trendigt just nu. Och det marknadsförs som det vore ett måste att följa dessa strömningar Men det är givetvis helt fel. Magasinen lever under pressen att ständigt komma med nyheter så ha det i åtanke innan  köper ett trendigt råbarkat plankbord för hutlösa pengar. Eller ännu värre en soffa byggd på Europallar.

rustic5 130c9798fe65c940b3d2592131b9efb1

 Nu tänker jag ta några exempel ur verkligheten på det som en gång var hett och som nu känns  förlegat.
 De områden som är mest känsliga för misstag är i synnerhet tapeter och i viss mån golv dvs. något som man inte byter i en handvändning.
 När Cole & Sons tapeter introducerades i Sverige någonstans runt 2005 drog trendmaffian efter andan. Detta var nyskapande och coolt. Vem minns inte de spektakulära björktapeterna. Nytänk och trend i skön förening.  Det sattes igång att tapetseras febrilt och i vart och vartannat inredningsmagasin visades hem med björkväggar.

Björk

Hur många björkar står kvar idag? Det känns bara sååå 2005 .
Inget ont om Cole & Son. Mycket av de gör är faktiskt klassiska tapeter men som blir trendiga eftersom ALLA vill ha det samtidigt.

fornasetti face

En annan hypad tapet från företaget är Fornisettis ansikten. 

hotellstil-thelennox-wordpress-com

Medaljongtapeterna hade också  sin storhetstid runt 2005. Är det nån som tapetserar med den idag?

Tapet bakom glas i kök

Josef Frank tapet bakom glasskivor. Tror inte att det är många som väljer denna lösning idag. Ingen är felfri, erkänner att jag föll som en fura för denna trend i mitt förra hem. Tycker lite synd om de som köpte huset.

Kök

Idag kan jag inte förstå att jag kunde välja denna tapet,. Men då tyckte jag om kontrasten med det vita och tapetens klassicism utgjorde en skön kontrast. Röda  kakelplattor var inte ett alternativ för mig.
Archiexpo

Archiexpo

Cole & son är populära och en ny tapet verkar bli ”hot”. Palmer som kan ta över ett helt rum och som är svåra att få att passa med ett möblemang. Ytterligare ett dominant mönster som har tveksam varaktighet.
Badrumsinredning är en sak för sig.

sjösten ful

Sjösten var det rådande runt 2000 och något tidigare. Visst kan det vara snyggt även idag men nog är det överspelat. Idag är det det mest svart och vitt som gäller Det känns mer klassiskt men kommer bli daterad därför att det finns i vart och vartannat hem.

361662

Ett typiskt bad rum i svartvitt. Trodde att den opraktiska pottan till handfat borde vara ute ur leken vid detta laget.

f13af909e63a100c4ed642ff6e8cb11a

Det här hotellbadrummet  som är designat av Anouska Hempel är så himla snyggt att jag är övertygad om att den kommer klara tidens  tand.
Nu till lite nutida produkter som jag inte skulle rekommendera.

No to pink

 Har man funderat på att skaffa en rosa soffa som är trendfärgen nummer ett  just nu? Tänk på att snart gäller en ny trendfärg.
Och så till kapitlet lampor där marknaden formligen har exploderat för nakna glödlampor. Visserligen har det efter den nu utgångna ordinära varianten fått en mängd nya snygga  typer. Men ”nakna” är de likväl.

ljusslinga-bulb

Här en modell med flera hopbundna som väl är meningen skall producera mer ljus än vad som är brukligt för nakenlamporna.

ea76a5b895c062a4c7feb7d9ffbfc9d5

Ett modernt kök med tveksam arbetsbelysning. Vad är det för fel med ordentlig arbetsbelysning typ spotlampor.

df5bfa2bc0a0e50d77eeca9c09b65688

Förmodligen har nog industristilen gjort sitt när en mängd kopior av tolixtstolarna finns lite här och där.
Nu har jag dissat nog för denna gång.
Detta inlägg publicerades i Trend. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s