Top american designers

I förhållande till de flesta svenska inredningsbloggare  har jag en avvikande smak. Jag är ju otrendig och föredrar en klassisk stil med vissa modifikatationer. Mitt motto är att inredningar ska stå emot tidens tand och vara länge.  Om min stil är annorlunda så  finns det en hel del designers som går ännu längre ut på den skalan. Amerikanska inredningsdesigners exempelvis. De har definitivt en annan syn på inredning. De flesta  tar avstamp i den tidlösa stilen men  brassar gärna på enlgt devisen ”much is more”. Och jag gillar att de tar ut svängarna. Jag tänker inte ägna inlägget åt de mer måttlösa utsvävningarna utan håller mig i möjligaste mån till de mer sansade. Jag har valt ut fyra inredare denna gång. Det kanske kommer fler i något senare inlägg.
Först ut är Barclay Butera, en herre som har en mer internationell  elegant stil (europeisk).

barclay-butera

Blått med orange accent funkar fint det.

BB blue white livingroom

 butera skinnfåtöljer

BB säng

Snyggt av Barclay

DiningTable

Mycket ”blått är flott” och koloniala influenser. Det tangerar min smak det.
Nästa amerikanska stjärna, och en av de största, är Charlotte Moss.  Hennes  inredningar drar mot det engelskt traditonella men med en egen ”twist” självfallet. Lite rörigt  färgmässigt kan det bli.

Charlottes garden

Charlotte i sin egna vackra trädgård.

Färgrant med monogram

Personliga monogram är en av Charlottes specialiteter. Ovan i en färgstark miljö med Manuel Canovas tapet Bengali som fond.  
Alma House personaliserade monogram finner ni här : Monogramstilar . Monogram på bäddlinne

typically english

Blått och vitt

Intagande gardiner

28d76a01f610d2a0c3794c066cbbfb24

Ja nog är hennes inredningsstil personlig  och hon räds inte mycket  färg och det gillar jag. Det drömska sovrummet här ovan är så somrigt och intagande.
Nästa kvinna med renommé är eleganta Mary Mc Donald. Hon tar ut svängarna minsann även om hennes stil är klassad som neutral vilket jag, även om inte  är en puritan direkt, knappast håller med om. Möjligen är den neutral i en amerikansk kontext.
70459e7a81c333338e7ee81e032485d0

405df3020ac6cbcc4852eeb40ade8327

livable_elegance_2

Mary orange wall

livable_elegance_4

Mary är mer sparsam med färger som krockar och håller sig mer till den gamla ” sanningen att man inte ska använda mer än tre färger när man inreder ett rum. Kontentan är en mer klassiskt och rent.
Och så har vi Gerrie Bremerman. Jag är lite osäker på hur hennes stil kategoriseras. Det tycks som gardiner är en viktig ingrediens och ofta står i centrum. Hon använder ofta sidengardiner. Ni som läser min blogg vet att det är något jag vurmar för. Låt se.

Jerrey bremerman

Gerrie i egen hög person.

french doors drapes

Matsal med direkt utgång, genom franska fönster, till trädgården. Som synes är det ganska spektakulära sidengardiner som har frikostigt med tyg.

offwhite

Tjusigt vardagsrum. Sidengardinerna är neutralt offwhite.

gråaktigt

Traditionell matsal som begåvats med gråaktiga fönstersmycken.

Offwhite

 Relaxhörna  i neutral färgskala.

orange sidengardiner

Här har Gerrie kommit loss med djärvt orange som accent.

siden champagne

Ytterligare en matsal denna gång med champagnefärgade sidengardiner.

image_thumb_5_

Vardagsrum med ett mer nutida stuk, Sidengardinerna tar inte över denna gång. De balanseras färgmässigt i gråblått.
Inte så oväntat så tänker jag i samband med Gerries tjusiga sidengardiner slå ytterligare ett slag för Alma House måttsydda gardiner. Vad kan vara bättre än att få det precis som man vill. I sidensortimentet finns både tyger i både neutrala  och färgsprakande nyanser. Kolla här bara: Sidentyger , Måttbeställning gardinsömnad .
I nästa inlägg tycker jag dags för lite uteplatsinspiration som jag hoppas få till nästa vecka. Den senaste tiden har det varit enormt mycket jobb inför bröllop, bäddlinne med monogram  och som alltid kunder som vill göra sina hem mer eleganta med sidengardiner.
Ha det gott !
Detta inlägg publicerades i Designmästare och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s