Spöksoffa

Lite märklig rubrik kan tyckas men det blir en slags spökis längre ner.
Har ni en vit soffa eller tänkt att skaffa en? Jag tror de flesta drar sig för det därför att smuts och fläckar blir väl synliga. Men det finns flera fördelar med vita soffklädslar och de är faktiskt praktiska förutsatt att de har lös klädsel som är tvättbar. Inte alls fel om man har småbarn eller hund. Men det blir ju lite mer skötsel förstås. En annan viktig egenskap  är att man kan tvätta vit klädsel utan att den bleknar som färgat tyg gör.
Jag har själv en vit soffa sen ett antal år tillbaka. Det är en Fogiasoffa. Jag tycker det är så snyggt med vita soffor och jag har inte ångrat mig en sekund. Men jag är också mycket aktsam för jag vill slippa tvätta den för soffklädseln kräver nämligen kemtvätt. Därför breder jag ut en pläd när jag ligger och ser på TV och dammsuger den ca en gång per vecka. Eftersom jag har hund som kan hoppa upp med smutsiga tassar måste jag vara rädd om den. Små fläckar är dock lätta att ta bort eftersom tyget är teflonbehandlat

Ektorp vit klädsel klassiker

En soffa som är älskad och har blivit en klassiker med mer en 10 år i Ikeas sortiment är soffan Ektorp. Den har avtagbar klädsel som finns att få  med vit klädsel som man kan tvätta hemma. Den är snygg med sina runda former och skön att sitta i. Vad jag förstår är den lika  omtyckt i Sverige som i övriga världen.

a0060188052b31ab44998393db79d418

Bild från ett amerikanskt hem där Ektorp stylats med färgglada kuddar. Gillar.
 Ektorp internationell
Tvåsitsig Ektorp med ett soffbord som är inne just nu, inte min ”cup of tea”.
 soffa med färg
Ytterligare en som fått gladmönstrade kuddar i olika färger. Det ser hemtrevlig ut.
Nu blir det en parad med andra vita soffor i olika stilar från utländska hem.

neutral miljö

Soffa vit 15

Ivit minimalist 1
 prat soffor

svart vägg vit soffa sofoistikerat

Eicholtz vit soffa

vit svart är fint

rufft tufft

Chesterfield vitt skinn

ghost14amb2

Nu kommer jag äntligen till spökisen. Det är soffan Ghost producerad av italienska Gervasoni. Namnet kommer från den något lösa klädseln som designern  Paola Navone tyckte gav ett lite spöklikt intryck. Soffan har ett lite skrynkligt linnetyg som överdragsklädsel. Det är tvättbart.
ghost-12-divano-gervasoni
Normalt tycker jag inte särskilt mycket om skrynkel. Men jag måste erkänna att jag är mycket förtjust i Ghost. Fler bilder kommer här.

ghost miljö

ghost_0607_1
Soffan finns i olika utförande och har också fått relaterade produkter. Se mer här: Gervasoni Ghost

0243de0ca02548f1488ff841ace24193

Nu har det varit mycket vitt och då passar det att avsluta med en underbar vinterbild. Bilden visar en älv i närheten av Kiruna. Så vackert!
Ha det gott!
Detta inlägg publicerades i Möbler. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s