Penthouse living i New York

Nu beger jag mig in i drömmarnas underbara värld.
Jag kan fortfarande inte tro att det är sant och ibland får jag nypa mig i armen. Jag har flyttat till New York därför att jag har fått det ultimata drömjobbet hos min guru, ingen mindre än Ralph Lauren. Och inte nog med det, jag har gjort en spikrak karriär och på ett halvår fått det ansvarsfulla jobbet som chefsstylist. Det betyder att jag har sista ordet vid fotografering av företagets spektakulära inredningsmiljöer och dirigerar andra stylister när alla världens butiker skall dekoreras. Jag trivs som fisken i vattnet och tackar min lyckliga stjärna att just jag fick detta är prestigefyllda jobb.
Anställningen innebär också att jag får en mycket rejäl lön och var därför inte sen med att fixa ett ståndsmässigt boende, en s.k penthouse våning på en av de mest ansedda adresserna. Nu ska ni få ser hur min våning ser ut.

Sovrum med terass

Terassen med utsikt över staden i anslutning till mitt sovrum.

Sovrum med inrett med värme

Sovrummet har svart och vitt som grund men med inslag av brunt och beigt  som tillför nödvändig värme till det monokroma.

Baren

Mitt vardagsrum är gigantiskt och för den skull har jag delat in det i flera avdelningar. Här är min dagbädd där jag ofta vilar ut efter en hektisk dag. Bakom finns en bar som är obligatorisk i ett Penthouse. Ibland tar jag en Manhattan drink på kvällskvisten oh då känner jag mig som en riktig New York-bo.

livingroom with view

Det här är själva konversationsdelen med en fantastisk panoramavy över staden. Flygeln är lite ”overdo it”  eftersom jag inte längre kan spela piano. ( Tog pianolektioner i ungdomen. ) Det enda jag kan klinka fram numera är ”Kalle Johansson”. Knappast något att underhålla gäster med precis. Men pianot ser stiligt ut  där det står och blänker sin på sin plats.
RL dinner
Matsalsdelen har möbler från Ralph Lauren och även här har man en andlös utsikt över staden som aldrig sover.

mitt badrum

Vad tycks om mitt badrum? Lyxigt är bara förnamnet och det är ett riktigt njutrum med alla möjliga finesser.

terass svart och vitt

Ett Penthouse ska givetvis ha en stor terass. Det kan knappast bli snyggare än så här.
Dressingroom
Så här ser mitt dressingroom ut. Stilrent i svart/vitt. Här förvarar jag mina RL-blåsor och alla andra kläder som är fringisar. Inga kläder framme dock, det ser bara stökigt ut, allt är förvarat bakom stängda dörrar för att inte samla damm på de exklusiva plaggen.  Rummet kan tyckas lite sterilt men…

köket

det kompenserar jag med mitt spatiösa, mysiga kök med mörkt trä och varm vaniljfärg på väggarna. Köket har endast en köksö med bardisk som jag egentligen inte är så förtjust i. Men i sann New York-anda intar jag de flesta måltider på restaurang.

Raffebyrå i hall

Entrén är ganska trång men denna fina krokobyrå från RL bara måste jag ha.
Det är alltid lika roligt att gå till jobbet. På den korta promenad till jobbet trallar jag allt som oftast  på Frank Sinatras paradsång.”If I can make it there I’ll make it anywhere it´s up to you New York, New York”. Den gör mig extra lycklig. Jag är nyss hemkommen från en världsturné där jag i första hand basat över julskyltningen. Här  kommer ett axplock av skyltfönstren jag stylat.

Display winterland

Winter wonderland är temat här.

Tartan Christmas

Den här mysiga julmiljön gillar jag skarpt. Sängen med tartanrutigt sänglinne är centralpunkt  med accessoarer som effektivt förmedlar företagets profil.
b6ff67869c9d36574b695ff608192f7d
Elegant juligt med svart sammetsgardin som tillför drama till settingen.

Herrarnas skyltfönster

Herrarnas skylfönster har fått en mer stram utformning enligt temat ”putting on the Ritz”.
Nu räcker det med utopiska drömmar för denna gång. I helgen är det första advent och jag har inte ens  plockat ner mina attiraljer från vinden, ljusslingor, kransar och diverse annat krafs. Jag är ingen riktig pyntare utan håller advents och julprylar till ett minimum. Det blir ingen adventsljusstake i år heller. I åratal har jag kämpat med att få ljusen att brinna ner proportionellt och aldrig lyckats. Sen är det så jobbigt att vara rädd för att mossan ska fatta eld. Det får bli en samling vanliga ljusstakar istället för då behöver man inte oroa sig lika mycket.
Önskar er en trevlig advent!
Detta inlägg publicerades i Ta mig till ..... och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s