Rapport från Paris

 Nu har det gått nån vecka efter mässbesöket i Paris. Intrycken har landat och jag kan mejsla ut de som kommer bli bestående. Mässan ( Maison & Objet) i all ära men det är nog så inspirerade att vandra runt på Paris gator. Det är alltid något som dyker upp och ger ideér.  Det är något speciellt med denna stad, man vill stanna kvar. Helt enkelt därför att stadens atmosfär är upplyftande och vitaliserande.
Jag försökte vara flitig med kameran men det gick väl sådär. Den glöms lätt bort när man är mitt uppe i allt. Min väninna var desto flitigare så jag har fått låna lite bilder av henne. Jag börjar med bilder från mässan.
Hos Eichholtz hittade man minsann inga ruffiga soffbord med uttjänta träplank. Hu vad jag börjar bli trött på denna trend, man ser det överallt och jag är säker på att det inte dröjer innan dom kastas ut. Egentligen, vem vill ha ett gammalt vrak i vardagsrummet?  Se min tidigare blogg om detta fenomen här : de ruggiga borden.

Eichholtz grönt tema

Den här bilden är tagen i Eichholtz monter. Min absoluta favorit som jag bloggat om tidigare. Eichholtz  De hade satsat på lite mer färg i år här ett grönt tema.

eichholtz

Det här är mer i linje med deras klassiska stil.

Eichholtz burfåtölj

Fåtöljen är från den nya kollektionen och liknar en bur. Inte så lyckat. Jag skulle inte vilja ha denna, skulle känna mig som en papegoja.

Eichholtx gold

Den här bilden är inte från mässan utan från deras kollektionsbok. Det är så här man känner igen Eichholtz, lyxigt, glammigt med grunden en klassisk inredning. Blir så glad när jag ser de guldiga borden. Sicken kontrast mot trävraken. Skönt med företag som kör sin egen stil och struntar i trender.
Jag blev så besviken på en av mina andra favoriter, Flamant. De har bevisligen gjort avsteg från sin klassiska stil och känt sig manade att följa trenden. Jag tog inga foton i deras monter bilden här nedan är från deras sajt.

ee6eaf56bd890dfd6b4e410c4c10a18b

Flamants nya stil.
jag tja omgiven en tja kan man kalla det god smak minskad
Här står jag och ser nöjd ut. Utan att kolla närmare slängde jag mig in i monter som vid första anblick såg stilfull ut. Vid närmare granskning insåg jag att montern hade en lite kitschig och svulstig touch som man ser i de arabiska montrarna.

dario

Jag  hade ett inbokat möte med Alma Houseleverantör från Milano. Den trevlige Dario visade sin nya kollektion av bäddlinne. Det unika med detta företag är att produktion sker i Italien för att upprätthålla bästa möjliga kvalitet. De flesta producerar nu i Kina. Nu kommer bilder från vandringarna i Paris.
Apelsiner äpplen Merci
Merci heter en av de populäraste inredningsbutikerna i Paris. Det var en positiv överraskning. Enkla arrangemang med finess och nytänkande. Där finns många detaljer som är lite åt hållet man tager vad man haver.
Merci man tager vad man haver
En söt blandning av olika växter som man hittar i naturen och trädgården.

chez Ralph 3

Givetvis blev det ett besök hos Ralph Lauren. Bilden visar servitörer som fixar i ordning till kvällen i resturangen Chez Ralph som ligger i anslutning till butiken.

jag i raffes soffa beundrar interioren

Det är synd att det inte finnsnågon inredningsavdelning som i London. Vi fick nöja oss med att kolla de vackra men svindyra kläderna. Här vilar jag mig i en soffa efter allt trampande.

Sä här läckert upplagda skaödjur kan man hitta i ett garuhörn

En sådant vackert arrangemang av skaldjur kan man stöta på i ett gathörn.

Adam plockar ut revben

Lite kultur hann vi också med. Jag blev fascinerad av den här statyn skapad under medeltiden. Den föreställer  Adam som plockar ut det revben som sen förvandlas till Eva. Hur konstigt är inte det……

svart vit säng i skyltfönster

Jag avslutar med ett fint bäddlinne fotat i ett skyltfönster. Svart och vitt är min melodi det.
Detta inlägg publicerades i Lyxigt, Möbler, Ta mig till ...... Bokmärk permalänken.

En kommentar till Rapport från Paris

  1. Birgitta Andersson skriver:

    Tack för visningen. Sparar en del bilder, särskilt Eichholtz, för att använda som inspiration.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s