Jag inreder åt Countryns grand old man- Willie Nelson

Bara på kul förstås. Innan jag kör loss med den gamle Willie vill jag bara säga att kategorin ”Jag inreder” åt handlar om att jag vill visa inredningar som passar olika typer av personligheter. Det är en av de viktigaste aspekterna inom inredningsområdet. Tillbaka till Willie. Denne 82-årige countryveteran är väl inte direkt känd i Sverige utom bland country fans. Hursomhelst, Wille har funnits i min skivsamling i snart 20 år. Han tillhör knappast skaran av relativt välpolerade artister, om man till den räknar de med gigantiska cowboyhattar som spelar dansbandsliknande musik på tv:s countrygalor. Wille har mer eller mindre övergivet den hopen för ett bra tag sen och kör numera en egen stil och inte bara inom musikområdet ska tilläggas.
Willie spirit
Det var väl en del som fick hicka när han i början av året tillkännagav att han tänkte öppna en egen butikskedja med marijuanaförsäljning i början av nästa år. Inget dåligt tilltag för en 82-åring! För en svensk  låter det absurt men i USA har legaliseringen pågått ett tag nu.

626008-3Quote

Han är också en citatmaskin och har sagt en del både bra och dåliga saker.
Nu ska jag ge mig i kast med att få till en inredning som jag tycker skulle passa den gode Willie. Det blir en hel del blått eftersom countrymusiken kommer från musikgenren Blues ( som jag gillar skarpt).  Ja ni har säkert hört frasen ”feeling blue”.
Countryartister har ofta jeans och en casual stil överlag därför vill jag skapa ett hem åt Willie som är ganska avslappnat men med en lyxig touch han är ju ända en förmögen man.

b326607703d44f141640a27568be701a

Häftig fåtölj med ett tyg av gamla jeans.

commode

En byrå klädd i jeans byrå passar in i stilen.

5cd01d7f11b3cf0371282de2e9cde530

Ett grovhugget bord i köket behöver en konstrast med den fina ljuskronan. Kontraster generellt lyfter ofta inredning.

Rehns antik (2)

En fantastisk fin vrå också med kontrast i och med det snygga bordet i krom. Bilden kommer från Rehns antik som har en mycket duktig inredare. Rekommenderar ett besök i den inspirationsrika miljön. Rehns antik

665f7eb5937bf327d5737c052ea611fe

En matta av gamla jeans. Nä det blir för mycket det.

Willies toalett

JD tvålpump
Kanske en tvålpump i form av en whisky flaska.Det kan ju bli en originell och galen detalj. Passar väl inte riktigt in men what the hell.

5cd01d7f11b3cf0371282de2e9cde530

Ett grovhugget bord i köket behöver en konstrast en fin ljuskronan gör jobbet. Kontraster generellt lyfter ofta inredning.

2850264e9542b5de97a9517a3564325a

Vardagrummet får en blå Chesterfield soffa med enormt mycket ved bakom. Jag föreställer mig förstås att det finns en eldstad i rummet.

Marijuana rum

Givetvis ska Wille också ha ett Marijuana mysrum, i ljusaste laget men det går ju att dra för de bruna sammetsgardinerna. Willie är engangerad i bättre förhållande för Amerikas ursprungsbefolkning – Indianerna Han är själv till hälften Cherokee och rummet är delvis präglat av det.

Native hängmatta

Hans indianska ursprung får också sätta tonen  i hans uterum.
Ja detta var historien om en ikon och en inredningsstil som passar en sådan man.
Detta inlägg publicerades i Jag inreder åt.... Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s