Ta mig till Paris

Under rubriken ”ta mig till” brukar jag skriva när det drar i rese-nerven Den här gången är det inte drömmerier utan på riktigt. I morgon beger jag och en vännina oss till Paris för att besöka mässan  Maison et Objet Paris  Det är inte den största mässan i inredningsbranchen men absolut den bästa. Så många vackra ting och inspirerande miljöer. Så jag är taggad.
Resehund

 

Hotellet

Så här ser hotellet ut som vi ska på bo på i Montmartre, ett hotell i mellanklassen men fint och hyggligt pris. Vi kunde sålededes välja ett rum en studio super de luxe, finemang. Kolla utsikten på terassen.

Montmartre3

Stadsdelen Montmartre med Sacré Cœur i fonden.
Givetvis tänker vi också njuta av staden, som måste vara den vackraste i världen. För första gången kommer jag bo i Montmartre, den ”kulle” som är en del av det centrala Paris. Men utan det hektiska tempot. Där är alltid späckat med turister till trots, säkert för atmosfären som känns som en lugn oas mitt i staden med caféer, barer och konstnärstorget place du Tertre. Men vad som gör stadsdelen till en turistmagnet är framförallt den världsberömda kyrkan Sacré Cœur ( fast den kallas basilika efter förlaga från det antika Rom) Och inte att förglömma etblissemanget Moulin Rouge.

Montmartre stairs

Montremartre ligger ju på ett berg och trapporna upp kan vara en utmaning.

Flamant Soffa beige linne1303 €

Förra gången jag var där besöktes Flamants monter som hade den här fina soffgruppen.

DSC00543

När fötterna blir trötta tar man ett glas champagne. Det serveras minsann av en ambulerande husvagn. Det är Champagnehuset Veuve Clicquot som står för det hela. Fransoserna tycker det inte är märkvärdig alls.

tygshop

Vad som får vänninan och mig att gå i spinn är de fantastiska tygaffärerna i Montmartre. Minst tre butiker på samma gata som har otroliga sortiment. En av dem har tyger på fyra våningar i olika prislägen. Det är himmelen för två tygfreaks och helt omöjligt att låta bli att shoppa loss. Fynden till trots lyckas jag inte alltid hitta användningsområden för de vackra tygerna, utan de hamnar i min ansenliga tygsamling….
 Här står man och studerar de högklassiga tygerna i en anspråkslös miljö och expediterna klipper på plats.

kollage

Väninnan vill gärna ta mig till konceptbutiken Merci som tydligen har allt.  
Sen de givna attraktionerna:

printemps-restaurants  PRintemps

De stora varhusen, här Printemps. Kanske en lunch där.Och givetvis betrakta den häftiga kupolen. Självklart också besök på modeavdelngarna.

galeries-lafVisuel-La-Cave-Lafayette-Gourmet1-HD-Compressé

Galeries La Fayette med sin storslagna gourmet avdelning och en ”cave” med  landets bästa bästa viner.
Avslutningsvis så måste jag bara visa några bilder från de magnifika Parisvåningarna.
e04d17a25caa7bec012c4255021c7b3c

fina fönster

silk curtain

Vackerrt så det det föreslår. Kolla in den fluffiga sidengardinen här ovan. Blir ni inspirade titta in hos Alma House där hittar ni godbitar för detta syfte. Alma House siden

 

Detta inlägg publicerades i Gardiner, sidengardiner, Ta mig till ...... Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s