Bad taste

Jag har skrivit rubriken på engelska för på svenska låter det aningens hårt. Att kritisera andra är som att sätta sig på sina höga hästar och fördöma allt och alla som inte inte har samma smak som en själv. Hursomhelst,  när jag botaniserar i bildbankerna stöter jag ibland på bilder som inte är av denna värld. Jag blir så förfärad att jag känner mig besläktad med personen i Edvard Munchs Skriet. Ha överseende med bildvalet det är gjort med glimten i ögat.
Håll i hatten. Here we go!

Edvard Munchs skriet

Edvard Munchs Skriet.

Krock

Sockersött men knappast kan det kallas det vackert. Soffan med sina blaffiga blommor är ingen hit. Hundarna som sitter i den tillför inget, snarare tvärtom. Gula mönstrade gardiner med bollfrans och en överdrivet stor stol bildar en mismatch, minst sagt.

70c64aaaee22145c53d42df0feae2aab

I bästa fall går det att säga att miljön är eklektisk eller bohemisk. Jag säger oj oj och tycker nog snarare att det ser ut som ett hopplock från Myrorna.

0771f6c9e3eccc9d83fe9aaf65831ad9

Här har det knåpats minsann. En sådant överkast tar sin lilla tid att få ihop och helt i onödan. Förskräckligt är bara förnamnet.
Akvarium
Dålig smak eller kreativitet utöver det vanliga?  Ett akvarium i köksbänken är mer än konstigt. Och vart förvarar man köksattiraljerna ?

9908ba32c37bf1b14e9940d48bda4322

Färgglädje minsann. Tror tusan i mej att man fått in varenda färg i spektrat.

Skräckis

I det här duschrummet slängs man rakt in i en skräckfilm. Jag skulle smälla av varje gång jag öppnade dörren. För att inte tala om mina gäster…. 

f17913cb1338c489deab5bb2a803b877

Vad sägs om det här? Ytterligare ett färgfreak som har löpt amok.
Nej nu får det bli ordning på torpet. Resten av det här inlägget ägnas åt vad jag tycker är motpolen till dålig smak. Det blir bilder med riktigt snygg inredning, men inte utan små missar. Ingenting är perfekt heller i inredningsvärlden.
LB3
Bild från Louise Bradley. Hon är bra på att skapa perfekta neutrala miljöer med sting. Men även solen har sina fläckar. Ingen stor sak, soffbordet ser trevligt ut  men var ställer man kaffekoppen?

STYLSIH 2

Sofistikerad matsal i svart/vitt. Stolarna med metallhandtag är i sig praktiska. Förhoppningsvis är stolarna  klädda i skinn annars försvinner den finessen. Vinspill lär bli en kostsam historia.
Åtråvärt kök
Snyggt kök också det i svart och vitt. Ganska perfekt men den överdimensionerade och utstickande diskhon verkar inte särskilt praktisk och svart är väl heller inte den optimala färgen. De fjuttiga lamporna i taket lär inte ge nåt vidare arbetsljus kvällstid.

c2a93d0f9f06e31c19e8534e4cdcf9df

Ljust,fint badrum med rejäl takhöjd. Inte skulle jag ha något emot att ta mig ett bad här om det inte vore för troféerna från fjärilsjakten. Det hade räckt med några ( helst inte) men inte nedlusat på alla väggytor. Tycker det känns lite äckligt.
Det var allt för denna gång. Trevlig midsommar!
Detta inlägg publicerades i Övrigt om inredning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s