Vilken vår….

Jag hade tänkt haft rubriken – Mellan hägg och syren men det känns inte helt rätt. Det för tankarna till något positivt som sol och värme till exempel. Men av den varan har det varit snålt hittills. Vi har fått stå ut med ett eländigt väder ganska länge nu och solen har knappt behagat visa sig alls.

ed0b1cc2940cdf77dc842733784a350d

En av mina Facebokvänner sammanfattade omständigheterna på ett slående sätt.

”Varför allt detta gruffel om väder?

Det har väl inte på många år varit så stadigt som nu 2-6 grader på nätterna och 6-12 grader på dagarna i 2 månader. En och annan regnskur in emellan molnbankarna som skymmer solen. Blommorna slokar inte det minsta och blommar lääänge i år. Fyyyy håken vilken lögnaktig kärring skrev det där. Vinterkläder i maj månad skall väl inte behövas ? ”

Häromdagen, på en av de få soliga dagarna med medelmåttig vind, var jag ute med min hund och passerade en hage som var helt fylld med gullvivor och förgätmigej. Det var en så vacker syn att jag blev stående länge och bara tog in skönheten. Jag plockade fram mobilen för att fota, men inte på nåt sätt kan en bild göra verkligheten rättvisa. Men jag visar bilden ändå fast blomsterprakten nästan inte syns alls.

2015-05-25 02.53.38

Vad kan man säga? Vi får hoppas att juni blir bättre. Jag tänker i alla fall visa några riktigt härligt somriga uteplatser och hoppas att ni får lite inspiration till ert uteliv. Ska föröka undvika de alltför ouppnåeliga miljöerna och titta mer på de som är möjliga att komma åtminstone i närheten av.

enkla bord

 Lite modernistiskt trendigt.

8a022343464968cfd7c887cb3f153c76

Enkelt men med det lilla extra.

897017bfe6fdccc1113194150af15bde

Festligt på vanliga stenplattor. I stället för de orientaliska takdekorationerna varför inte lyktor på olika höjder?

black trädäck

Minimalism med svart och vitt känns trendigt på rätt sätt.

Idylliskt

Svensk idyll. Tänk om det kunde bli en sommar som denna.

liknar min

Den här verandan liknar min. Återkommer till den.

My porch

Uteplatsen i mitt förra hus.

Till sist vill jag slå ett slag för Almas utförsäljning av färgglada sammetstyger. Det laddas inför hösten med nya rullar så passa på att fynda. Den limegröna är bara så läcker!. Då 299 kr/m. Nu 129kr/m. http://www.almahouse.se/fynd/

limegrön sammet

Detta inlägg publicerades i Övrigt om inredning. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vilken vår….

  1. Rut Anderson skriver:

    Hej Interiorladies!

    jag älskar er sida. Jag driver Enklaflytten.se och vi är på jakt efter gästskribenter. Hör av er så kan vi ses över en kopp kaffe.

    Vänliga hälsningar

    Rut

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s