Köksdrömmar

Jag är nog inte ensam om att drömma om det ultimata köket. Mina kriterier är att det ska vara praktiskt, ha stor yta, och vara vackert. Det är en utopi, jag vet. Men drömma kan man ju alltid. Det finns ganska många företag som säljer kök. I mitt förra boende så köpte vi ett kök av en av de mer namnkunniga köksföretagen. Vilken besvikelse det blev. Jag hade inte föväntat mig att materialen skulle vara spånplattor och MDF board. Alltså samma material som som Ikea använder. Skillnaden var att detta kök minst var tre gånger så dyrt. Men jag har väl mig själv att skylla eftersom jag inte kollat upp detta innan köpet. Men jag kände mig i all fall lurad.
Nu lämnar jag de svenska köken och vänder blicken till utlandet och kök som antagligen ägs av de mer besuttna. Har ingen aning om vad de är gjorda av för material. Skit samma. Här är det  skönhetsgraden som räknas. Här kommer ett pärlband av åtråvärda kök. Håll till godo!  

Fast jag är allergisk mot vitt inom många områden så är det en helt annan sak med kök. För mig är vita/gräddvita kök det enda som gäller.

Vitt och vackert

vitt fräscht

Påveert med fina stuckaturer

Den nedre bilden visar ett enklare lite naket kök, inte my cup of tea. Men stuckaturerna är underbara.

Några fler vita kök.

fräsht med blått kakel

       Fräscht vitt kök, det blå kaklet blir en fin kontrast.

marmor litten Ludd

Något som också konstraterar fint i vita kök är mörka golv. Köket har marmor i stället för kakel, en lite annorlunda lösning. Den lilla hunden är så söt men han ser lite ledsen ut. Tror det är samma ras som min vovve – en bichon frisé.

black kitchen 3

Svarta kök har ju varit på modet ett tag. Jag tycker det är häftigt men det är inget jag skulle satsa på. Trist, men de kommer att bli omoderna om några år.

svart små kristallkronor

Ytterligare ett svart kök med bänkskivor i mörkt ädelträ. Tjusigt så det förslår.Men som sagt, hur länge klarar det sig innan det blir föråldrat.

Greige kök

Kan tänka mig att ett grått kök kommer hålla längre än de svarta. Nu lite detaljer som får läggas till önskelistan.

kran i mässing

Gammaldags kran i mässing står på min önskelista.

Kyl och frys

Sen ska det vara vitvaror som här svarta (!) Den inbyggda ugnen från SMEG köptes till vårt kök. Kan inte säga att det var av bättre än andra ugnar precis och det saknade vissa funktioner, men snygg är den. Jag  tycker om svarta vitvaror i ett vitt kök, det tillför en extra twist och gärna med gulddetaljer. ( fast det är väl  av mässing förstås)

Vinstation

En vinstation är ett måste…..

Mitt spånplattekök

Jag avrundar med att visa mitt ”spånplattekök”.

Detta inlägg publicerades i Inredningstips, Lyxigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s