Louise Bradley

Det finns så många superduktiga inredningsdesigners i Storbritannien och jag blir ofta hänförd av deras goda smak och färgsättning. En av de jag beundrar är Louise Bradley. Om man fortfarande tror att engelsk inredning handlar om textilier med stora rosor à la Laura Ashleys gulle-gull, tunga möbler och snuskiga heltäckningsmattor så får man tänka om ( Även om det finns många hem som ser ut så),

Engelsmännen ligger numera i framkant på många sätt. En förklaring kan vara att det finns en hel del designskolor som odlar fram talanger. Konkurrensen är dock mördande och det är inte så många som tar sig till toppen.

Louise Bradley är en av de mest framgångsrika. Hon jobbar med prestigeprojekt över hela världen. Allt från oljeprinsar i Mellanöstern, hotell i Hong Kong och kändisar i Hollywood. Hon har helt enkelt lyckats.

Nu ska vi ta en titt på hennes inredningsstil för att förstå varför hon är framgångsrik.

3148dd88351f297228bcc66721b79770

c301f67bd41ed87f9d3a49ce76c98bc7a151c60027ac32994eac3a11f3b2418f

Louise använder mycket grått och andra neutrala färger i sina inredningar och hennes stil är sofistikerad.
L bradley sovrum 1
L bradley sovrum 3
Även sovrummen håller en stram färgskala,eller jag skulle säga gråskala även om det har letat sig
 in två röda kuddar här ovan.

bathroom
1 badrum

L bradely powderromm

Nu till badrummen. Det är väl här som Louise strama stil kommer bäst till sin rätt. Med en klassisk touch har de stilmässigt en lång livslängd. Det är mycket marmor, som jag gillar skarpt. Jag var tvungen till att ta med den nedersta bilden som troligen finns på något på ett hotell som är bland det vackraste sett i damrumsväg.

En annan favorit ligger i ett av Hongkongs finaste hotell och har länge betraktas som en sevärdhet av turister. På Peninsula finns ett  powder room  som står skyhögt utöver det vanliga. Nedan poserar syster med en hänförande utsikt i bakgrunden av Hong Kongs skyline.

Maud på Peninsula hotel i HK

Det blir ytterliga några bilder av Louise Bradley design.

LB matsal lila stolar

En sån exceptionell matsal. Det är inte riktigt likt det som Louise brukar skapa med sina syrenlila stolar. Kanske är det ett önskemål från uppdragsgivaren.

arbetsrum 1

kök 2

Ett arbetsrum och ett kök som känns mycket minimalistisk och för tankarna till Christian Liagre som jag bloggat om tidigare

Ja nog är hon duktig Louise Bradley även om jag inte köper allt hon gör. Men hon har en osviklig känsla för stil. Hennes design är minimalistisk med finess och hon verkar inte kompromissa särskilt mycket. För att vara försiktigt kritisk så saknar jag färg. Det skulle räcka med en gnutta som skulle höja hela inredningen. Vad tycker ni?

louise-bradley1

Så här ser hon ut Louise Bradley, verkar sympatisk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

Detta inlägg publicerades i Designmästare. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Louise Bradley

  1. Imelda skriver:

    What color are the curtains by the chair in the Pinterest picture? Lavender or purple ? Thank you.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s