Jag inreder åt Kate Moss

In my dreams , alltså…..

0e9b7291abacd2d150c53a26e0ab26db

Jag gillar Kate Moss. Hon är den enda riktiga supermodellen som finns kvar efter supermodellernas storhetstid på 90-talet. Idag är det Hollywood-stjärnor som övertagit denna roll och ofta är modeföretagens ansikten utåt.

dbb404860e909a0443ab5c8a27d30093

Kates modellkarriär är exceptionellt lång och helt unik. Hon började modella när hon var en oskyldig 14- åring. I år är hon 40 år. Karriären har inte varit utan svackor. För några år seden ertappades hon på en heminspelad video att snorta kokain och fick det icke så smickrande tillmälet kokain-Kate. Alla trodde att hon var uträknad efter detta och att hon aldrig skulle få ett jobb någonsin mer. Men vad fel de hade. Något år senare kom hon igen, starkare än någonsin, och fick återigen de mest prestigefulla jobben i modevärlden.

gallery1lg

Reklambild för St Tropez solskyddsmedel.

kate moss david sims dior addict 2011 1

 Dior Addicts läppstift. Alla talade om ironin i att läppstiftet fått namnet addict=missbrukare.

Vad jag beundrar hos henne är att hon till skillnad från andra kändisar ger fullständigt fanken vad andra tycker om henne. Hon har inte ägnat sig åt botox eller andra”förskönade” behandlingar vad jag vet. Inte ägnar hon sig at tramset med selfies heller som resten av kändisvärlden. Hon har helt synliga rynkor på papprazzi-bilder. Hon röker som en skorsten och fotas ofta hur hon på ostadiga fötter mer eller mindre berusad  stapplar ut, numera stöttad av sin make, kommande ut från någon club i London. Tabloidpressen i England är snabba att kabla ut dessa bilder för hon har blivit nån slags hackkyckling i pressen.

9d65127d4a814c05ca7f3911301a5496

Glamorös, leende och lite glad i hatten efter ett nattklubbsbesök. I jämförelse med de riktiga våta festerna är denna bild snäll.

Trots allt negativt som skrivs om henne är hon en stilikon, det mesta hon klär sig i är chict  och efterapas av fashionistas. Hennes stil kallas rock-chic. Hon har haft förhållanden med en hel del rockmusiker och är nu gift med Jamie Hince gitarrist i gruppen the Kills.

kate-moss-street-style-4 (1)

 Slutligen till saken. Med utgångspunkt från Kates personliga stil vill jag försöka skapa ett lite rockigt hem åt henne. Hon har aldrig släppt in en fotograf  över tröskeln, mig veterligen, ett bevis på hennes integritet.

Vitt vardagsrum KM

Kates vardagsrum har helt klart designfokus. Det är vitt, coolt och glamouröst.

Dressingroom KM

Ett  väl tilltaget dressingroom är en självklarhet för en fotomodell som ständigt överöses med kläder från de stora modehusen. Men det måste också rymma hennes mer rock-chica privata garderob. Jag tycker Kate behöver ett romantiskt dressingroom för att bryta stilen mot inredningen i resten av huset.

9debe3cbcbc66374db446313561c6fcc

Köket är avskalat och har en modern enkelhet. Kaklade väggar med plattor liknande de som finns i Londons tunnelbana. Själva köksdelen behöver inte vara så stor, modeller är väl inga storätare precis. En detalj som sticker ut är skinnhandtagen på skåp och lådor.

Kökshandtag skinn

Närbild på skinnhandtagen. De är väl inte särskilt hygieniska men snygga!

Matplats KM

Matplatsen är allt annat än konventionell, coolare än så här kan det väl inte bli.

Porträtt

Det modesta biblioteket har en zebramönstrad heltäckningsmatta, jag gillar! Där finns också  några tavlor lutade mot ett element med bl.a. ett porträtt av modellikonen själv.

svart_marmor8

Badrummet helt i marmor med modern touch. Visst är det häftiga svarta handfat där man inte behöver irritera sig om smutsränder…..

KATES SÄNG

Sovrummet med en ursnygg säng i mässing och en eldstad som ger värme. Den behövs säkert om fönstren är dragiga som de brukar vara i England.

Kate Moss och Clara DelavigneSlutligen en bild från ett av Kates senaste modelluppdrag. Tillsammans med det senaste brittiska stjärnskottet i modellvärlden 22 -åriga Cara Delevingne ( för mig helt obegripligt att denna flicka är modell ) de är klädda i Burberrys klassiska trench och gör reklam för företagets nya parfym My Burberry.

 

Detta inlägg publicerades i Jag inreder åt.... Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s