Det goda livet

Jag har funderat över uttrycket ”Det goda livet” där i hängmattan i sommar (som för mig är  en del av det goda livet eller snarare livskvalitet i det lilla.)  En del kanske skulle säga att det är att ge och få kärlek och andra att vara frisk och och ha en god hälsa. Men jag tror att de flesta tolkar begreppet som att ha ett stort välstånd, att ha så mycket pengar att man slapp att bekymra sig om någonting alls. Men om man bara har pengar blir livet fattigt. För har man inte kärlek och hyfsad hälsa så förlorar också pengarna i värde. Hursomhelst tänker jag inte gå djupare in på filosofiska resonemang utan gotta mig i ”det goda livet” ur det ekonomiska perspektivet med riktigt lyxiga interiörer och prylar. Detta är ju i högsta grad en materiell blogg .

Om jag badade i pengar så är det första jag skulle unna mig  skulle vara en klocka från Cartier med diamanter i form av en panter i urtavlan och komplettera med en ring också med en panter som ringlar sig runt ringen fullsmetad med diamanter, givetvis

106Eftersom jag inte kan bestämma mig vilken ring jag vill ha så köper jag båda, ha!

En förmögen kvinna skall också ha personliga resväskor från Louis Vuitton.

VUitton

Och när jag ändå är där rycker jag till mig en svindyr handväska. En ganska diskret sådan, man ska inte skylta med sin rikedom i onödan….

Sen är jag redo för en tur med Orientexpressen. Kanske har jag turen att träffa en stilig schweizisk baron, som man kan slå sina (penning) påsar ihop med. Tur har jag också då lyxtåget körs enligt den ursprungliga sträckan Paris-Istanbul. Jag har bokat en returbiljett för att kunna njuta av lyxen så länge som möjligt.

Orient interiorPå det mytomspunna tåget erbjuds högklassig service av de diskreta betjänter med vita handskar.

Eagle_Island_Camp_by_Orient_Express_bedroom

Givetvis har jag bokat mig en svit i en av de gamla Orientexpressvagnarna från 1920-talet som är noggrant restaurerade.

Väl tillbaka i Paris tar jag in på ett av världens finaste hotell GeorgeV som ligger ett stenkast från Champs-Élysées.

10311_0_fourseasonshotelgeorgevparis_fsa-gJag ber att få se de olika sviterna för att få välja det som passar mig bäst och det är inte helt lätt när rummen ser ut så här:

cq5dam.web.1280.720 (2)

cq5dam.web.1280.720 (1)

cq5dam.web.1280.720

Jag bestämmer mig till slut för det översta rummet med en sk. grisaille tapet. Incheckad glad och lycklig tar jag mig till Spa avdelningen där jag tar en simtur i poolen.

cq5dam.web.1280.720 (4)Det känns nästan lite onödigt när mitt badrum ser ut så här

Badrum George V

Nästa dag vaknar jag av en knackning på där står 5 st blomsterbud. Det är den Schweiziske baronen som överraskar med ett överdåd av välluktande blomster, vilken gentleman!

kinopoisk.ru

Men nu börjar jag få nog att drömma om en stor förmögenhet och det ljuva livet. Här slutar mina dagdrömmar och jag återvänder till min hängmatta , lägger mig tillrätta och läser en god bok..

.84739e2dec2159872db60add28d1a63e

 

 

Detta inlägg publicerades i Övrigt om inredning. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Det goda livet

  1. boelthorn skriver:

    Roligt att läsa och härligt att drömma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s