Jag inreder åt Tom Ford….

Givetvis är rubriken på skoj. Det skulle vara allt förmätet att ens komma på tanken att inreda åt en sådan designgigant inom mode. Det klarar han på egen hand förstås. Jag tänkte snarare skapa en inredning baserad på hans estetik som jag gillar skarpt.

25f7a2a5f0467b852b08eeb1fbf94f30

Så här ser han ut Tom Ford, en riktig snygging.

Tom Ford blev internationellt känd när han arbetade som chefsdesigner hos Gucci. Han skakade liv i det gamla varumärket med sina nyskapande kollektioner och gjorde det till en av de hetaste modehusen. Men sedan 2004 har han sitt eget klädmärke, Tom Ford.  Jag uppfattar hans stil som stram, sofistikerad och lyxig. Han visade sin skicklighet som inredare i filmen En enda man (A single man) med Colin Firth och Julianne Moore i huvudrollerna som han producerade och regisserade. Han blev enormt hyllad både för filmen men inte minst för den autentiska 60-tals miljö som han skapat. Nu ska vi se hur TF skulle kunna tänkas ha det hemma enligt min tolkning. Först några bilder från filmen En enda man och längre ner från hans senaste kollektion.

Since many international visitors have found my blog I will write a summary of swedish content from now on.

 I am a great admirer of designer Tom Ford. He reached fame as a designer för the fashionhouse Gucci in the ninties. From a company considered dull he changed the concept completel . He has proven his interior design skills in the movie One single man and based on his aestics I will create a home suitable for this design master. I realise it is presumptuous but it is just for fun.

a single man 4

A-Single-Man---Colin-Firt-001

A-Single-Man-Colin-Firth-in-bedroom-1

boudoir-a-single-man

En 60-tals inredning med en klassisk touch. Den skull ju fungera än idag. Nedersta bilden visar Julianne Moores rollkaraktärs romantiska och boudoirliknande rum.

Så här klär Tom kvinnan, kläderna andas lyx och förfining.

defiles

Bilderna visar några plagg från vårkollektionen 2014. Modellen längst till vänster är Mick Jaggers dotter, Georgia May .( kolla läpparna det räcker..)

Det är tydligt att Tom gillar kombinationen svart och vitt ( liksom jag). Hans låtsas-hem får det som tema.

993acd4c021b4af32152a6d78be75f4b

Ett helt svart vardagsrum med ett lågt soffbord känns lite 60-taligt Så himla snyggt!

b42970f8be5aefc55f96392135a3c294

Även sovrummet får en glammig retro-känsla.

0f2b05cd9aec9e0d084265165a6fda9d

Sobert och sofistikerat känns badrummet med mocca-färgad vägg, silver, marmor och svart möbel.

ea51f4222148d6de5f9bae2e7a80a09e

Matplats

Kök i mörkt trä och matplats med zebramatta.

Visst blev det ett snyggt hem åt Tom, jag skulle inte ha något emot det själv men så är jag också ett svart/vitt freak.

För några år sedan gjorde han en kontroversiell reklam kampanj för sin smyckeskollektion med namnet”FOREVER LOVE”. Det kontroversiella bestod i att han använde sig av modeller 70 nånting och det ansågs anstötligt. Han yttrade i samband med kampanjen nedanstående förklaring. Mycket sympatiskt och så sant.

I am tired of the cult of youth. The cultural rejection of old age, the stigmatization of wrinkles, grey hair, of bodies furrowed by the years. I am fascinated by Diana Vreeland, Georgia O’Keeffe and Louise Bourgeois, women who have let time embrace them without ever cheating. Society today condemns this, me, I celebrate it. For this session of fine jewellery, I imagined a man and a woman who had been together for a long time, faithful to each other and always incandescent with desire – Tom Ford

 Ford2

ScreenShot066.bmp

Bilder från den kontroversiella kampanjen. Nog kan man förstå att den blev uppmärksammad. Man är ju inte särskilt van vid att se en sådana uppenbara sexuella bilder på äldre par, men tänk in tjusiga unga modeller i stället, vilket är ganska vanligt så inser man att TF har så rätt!

Detta inlägg publicerades i Designmästare, Jag inreder åt.... Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s