Möbler från en annan värld

Söker man något annorlunda i möbelväg så får man rikta blicken utanför landets gränser eller vara kreativ och hitta möbler som man kan måla eller klä om. På en promenad i området Saint-Germain i Paris för något år sedan stötte jag på företaget Moissonier som tagit vara på äldre möbeldesign  och skapat ett alldeles eget uttryck. Jag tappade hakan när jag såg deras pjäser, så läckert, så spännade, så ”over the top” – och alldeles, alldeles underbart! Det handlar om möbler med färg och ibland med mycket lull-lull i form av olika ornament. Här kommer ett urval, vad tycks ? granna färger Pampiga byråer är Moissoniers främsta kännetecken,  målade i roliga kulörer. 25284-u907837c35Närbild på en mer sansat färgsatt byrå. harlequin   Alla byråer är målade för hand och får sig en ”skrubbning” efteråt för att få det att se gammalt och använt ut. 7 103534_975 Empirsoffor med sammets plymåer och kuddar i starka, vibrerande färger. classic-style-sideboard-tables-6640-6017757 Nu till deras häftiga bord. Här ett i gråbeige färg med lite diverse krusidulliga ornament. 04Mesas_Moissonnier Svart och guld. Även om möblerna bygger på en gammal fransk möbeltraditon så kan de ändå i Moissoniers tappning få ett modernt uttryck på något sätt. bord och stolar Bord och stolar uppställda på en mässa. MariaBrito_ParisDesign-3 Fantasifull matsalsmöblering. Vad mycket roligare det blir med lite udda stolar. Tea time   Vackra stolar som fått namnet Teatime. Moissonnier_marquisegondole

De tillverkar också stoppade möbler som denna inbjudande fåtölj. Moissonnier_COMMODE

Måste ta med denna lilla godsak till byrå . Blir ni sugna att se fler godbitar gå in på  http://www.moissonnier.com/

Detta inlägg publicerades i Lyxigt, Möbler. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Möbler från en annan värld

  1. mariecatrine skriver:

    Så häftiga att man vill ha flera!!!!

  2. interiorladies skriver:

    Visst är det häftiga möbler. Önskar vi hade mer variation på utbudet i Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s