Ralphs nya lakan

Ralph Lauren home har släppt vårens nya bäddlinnekollektion och jag har lånat lite bilder från   www.ralphlauren.com . Det krävs en del av ett företag av Ralph Laurens storlek. Det ska kreeras nya kollektioner för såväl mode som inredningsprodukter flera gånger per år. Nu har ju givetvis Ralph ett stort design team till sitt förfogande men det är nog ändå chefen som lägger grunden till kollektionerna

Vårens bäddlinnekollektion följer som brukligt en viss linje och får ofta namn inspirerade av olika platser i världen.

Flying point

Här har vi först en somrig miljö med multifärgat påslakanset som fått namnet Flying Point. Vad det innebär har jag ingen aning om.

Victoria FallsMönstren på påslakanet känns lite djungelaktigt och för tankarna till djurmönster. Jag tror att namnet kommer från ett vattenfall beläget i  Zambezifloden på gränsen mellan  Zimbabwe och Zambi . Victoriafallen är ett av de största vattenfallen i världen. 

VerdonnetDenna styling klassificerar jag som maskulin med sin dämpade färgskaka i brunt och  beige. Det har fått det franska namnet Verdonnet som enl. Wikipedia är en lite ort i Bourgogne området i Frankrike.

The Palmer and RL 464 Percale collectionNu förflyttar vi oss till bäddlinnen med en mer fräsch approach. Här krispigt vita  percale lakan med blå dekorationsband.

cover Mer fräscha vita lakan som ger fin kontrast till den här vackra blå och guldkantade sängen.

Seville

Visst har det här bäddsetet fått en spanskt anslag med typiska färger i svart, rött och vitt, Följdriktig har det döpts till Sevilla.

EllingtonEtt geometriskt svart/vitt mönster tillsammans med en sänggavel i art deco stuk har fått namnet Ellington. Undrar om det syftar på  jazzmusikern Duke Eliington.

Off sunsetHärlig blå nyans med randning som är liknar randning på en skjorta.

Langdon

7f7cad8b0073f62949a13b195f783e68Klassiskt med satinlakan i sober färgskala. Liknande finns hos Alma House också i hög kvalité. Se här: http://www.almahouse.se/simply-the-best/only-a-dream-300-tc-satin/Ile saint louisFransk romantik med klädda sänggavlar i mild lavenderfärgat lin. Så tjusigt. Nog kan han få till det den kära Ralph. Det är många stilar som samsas i denna bäddkollektion men det hänger ändå  ihop på något sätt.

Detta inlägg publicerades i Designmästare, Sovrum och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ralphs nya lakan

  1. mariecatrine skriver:

    Vilka fantastiska foton från RL, min favorit alla kategorier inom mode och inredning!! Din blogg är dem enda inspirationsblogg jag orkar läsa!!

  2. interiorladies skriver:

    Vad gulligt av dig, Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s