Ta mig till ….. London

Om jag kunde skulle jag vid denna tid boka en weekendresa till London för julshopping. Vore kul att ha nåt att se framemot när det bedövande novembermörkret snart är över oss.

Julshopping i London är något alldeles extra. Engelsmännen är så bra på att julpynta sin stad och julstämningen infinner sig direkt.

Harrods och Cartier

Jag skulle boka rum på Portobello hotel som ligger i Notting hill. Ett litet” luxuary boutique hotel” som har det lilla extra och som jag har bott på tidigare. Då bodde jag på ett av deras billigare alternativ. Skulle jag vara stadd i kassan skulle jag välja det mest speciella rummet. Det kostar 320 pund per natt, men ”what the heck” , smakar det så kostar det. Rummet har en rund säng och ett badrum en suite, som engelsmännen säger.

Så här ser rummet ut.room16bath2 Room16b

Room16a

Lite speciellt eller hur ? Runda sängar är ju inget nytt men badkaret med alla mässingrör är aningen annorlunda.

Första anhalten blir Oxford street för att få det avklarat en vardag. På helgen vill man inte vara där, då är det överfullt med folk. Jag besöker Marks and Spencer och Selfridges. På Selfridges bokavdelning stannar jag länge, kanske har jag tur och hittar en bok som är signerad av författaren. Det har faktiskt hänt flera gånger. Sen är det dag att knalla ner till Regent street för att se vad om är på gång hos på Liberty´s .

travel-london-liberty-shopping-christmas

Liberty art fabrics

Liberty´s är en fascinerande blandning av historia och det senaste inom design. Och bara att gå omkring på de knarrande golvplanken och inandas atmosfären av detta anrika Tudor House är en upplevelse i sig.

95574323-65b3-479a-913a-ca8f7d895c2d

Jag köper ett  lyxigt doftljus signerat Tom Dixon och kryssar vidare till Bond Street och Ralph Lauren flagship store. Där finns både mode och inredning och allt är så smakfullt arrangerat att man vill stanna där länge och bara njuta. Förra gången jag var i London fotade vi lite sängar, två bilder kommer här.

London Bed

RL korgbed[1]

Sen tar jag ”the tube” till Chelsea där det finns en mängd spännande butiker. Ett måste är Designers Guild som ligger ganska långt ner på King Road. Man blir alldeles överväldigad av färgprakten. Men det känns bra att få en färgdusch  bland allt det glåmiga som det finns så mycket av på hemmaplan.

Designers Guild 2

Skärmklipp

Efter denna färgkaskad känns det rätt med nåt mer minimalistiskt. Därför styr jag stegen för ett stopp på Conran shop på Fulham Road.

Michelin_Building_South_Kensington_-_geograph_org_uk_-_542884

Det ligger i Michelin House, som har en säregen arkitektur. Det byggdes av den kände däcktillverkaren och det var en av företagets ingenjörer som designade huset som kan sägas vara i Art Noveau stil. På Conran shop är det prylavdelningen på nedre plan som är lockar mest. Där finns så mycket designade saker och jag passar på att köpa lite julklappar.

atelier-abigail-ahern-sunday-12-sept-2010

Måste också hinna med Abigail Ahern’s lilla shop. Abigail är det senaste stjärnskottet inom interior design i England  och har en lite en cool lite ”edgy” modern barock stil.  Så här kan det se ut :

A A stil

abbi1

6788478267_c382d6840d_o

Abigail aherns batroom

Kanske ovanstående bilder inte ger hennes designfärdigheter rättvisa, får komma tillbaka till henne längre fram.

Det får bli sista anhalten för idag. Trött i ben och fötter, nu blir det middag. Resten får fördelas på fre-lörd. Då blir det Harrods, Harvey Nichols, Heals, Habitat, India Jane och mycket mycket mer….

Detta inlägg publicerades i Ta mig till ...... Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s