Tid för uteliv

Det är dags för lite mer inspiration för uterum tycker jag.

Jag har två uteplatsfavoriter det ena är den amerikanska verandan så som man sett den i otaliga filmer. De är oftast rejält tilltagna och det finns plats för både sittmöbler och matplats. Men vad som är mest attraktivt med dessa verandor är de obligatoriska gungstolarna eller gungorna s.k. porch swings. Tanken är så fridfull, att sakta gunga och titta ut mot, helst, ett vacker landskap. Men oftare är det väl att  mot grannarna på andra sidan skulle jag tro….

Porch

7e74d8dd414f08bea4f751a79aa836ce

158822324328786859_snDYhTph_c

Visst är de härliga de amerikanska verandorna …

Min andra uteplatsfavorit är den franska pergolan. Helst ska det ha ett tak med slingrande vinrankor, ett stort matbord i mörk ek med stolar med bast på sätet, alternativt svarta järnmöbler, då är det riktigt franskt !

pergola 2

Fransk pergola

halmtak

Skärmklipp

Tyvärr är ju den franska pergolan med prunkade växtlighet inte realiserbar i vårt karga klimat, men man kan härma möblerna och känslan.

Jag har faktiskt projekt på gång och det är att få till en uteplats på lantstället. Trots att vi har haft huset så länge så har det aldrig funnits en riktig sittmöbel utomhus. En anledning är att det alltid pågått renovering av något slag så det har varit mest jobb och för lite tid för vila. De gånger vi har velat sitta ute eller haft fest har vi lyft ut köks eller matsalsmöbeln.

Men nu ska det bli ordning på torpet. Vi hittade ett fantastiskt bord på blocket, specialdesignat för den förre ägaren. Det är av massiv björk och har ett inlägg av armerat glas, både praktiskt och dekorativt. Vi håller på att ställa det i ordning för utebruk och har gjort en första strykning med svart olja.

Bloclet bordBild från Blocket.

Bord och stolar

Här står det i syrenbersån efter första behandlingen med olja. Vad som nu ska till i helgen är en strykning till. Sen ska stolarna kompletteras med sittdynor. Vi har beställt tyget Encre från G.Bruce design. http://www.gbrucedesign.se/shop_swe.html .

17218067-origpic-947fbc

Det kommer bli jättefint !

Detta inlägg publicerades i Övrigt om inredning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s