Ett snyggt duschrum

Ja nu är våren här officiellt. Okej, det är mycket bättre än för några veckor sen men fortfarande kalla vindar. Men det är kanske dags att ta bort min vår-bricka som jag haft för att besvärja vintern. Det är en bricka med några värmeljus, en liten lövgirlang och ”is-kross” .Vår-altare

Min vår-bricka på soffbordet.

Nu till något annat. Jag har fått ett kul inredningsuppdrag – en kund som vill ha hjälp med design av några rum i en villa på 120 kvm. Just nu är det ett duschrum som är i fokus. Jag har besökt ett antal kakelbutiker och utbudet är enormt, men som en butikssäljare berättade så är det i stort sett bara svart och vitt som säljs! Jag vet att det är det som är gällande nu men blir ändå beklämd över vad likriktade svenskar är.3b3a3101d8ecc9ba4d82abf3b349a094

Ett typiskt svenskt val av kakel ? Kanske för mycket svart dock…

För 10 år sedan när jag bodde i en funkisvåning planerade jag en renovering av badrummet.

Huset var byggt 1939 och då passade ju  Art Deco stilen och i svart, grått och vitt. Säljaren i den kakelbutiken skakade på huvudet och tyckte jag var tokig som ville ha svart kakel. Det var på den tiden då sjösten var som hetast. Tänk vad trender kommer trender går…. Alltså tänker jag  föreslå kunden något mer än svart/vitt och hoppas det går hem, när det nu finns så himla mycket snyggt kakel !

Art Deco badrum

Ett vackert och rymligt Art Deco badrum.

Själv är jag vansinigt förtjust i marmor just nu. Det känns så tidlöst och elegant. Fascinationen började efter en semesterresa i Italien där vi bodde i en liten stuga i hjärtat av Toscana. Ägaren av stugan var en dedikerad samlare av antika ting. I denna modesta stuga med två rum och badrum hade han installerat en 200  år gammal badrums-inredning av Carrerra marmor från ett gammalt slott. Här en bild som jag tog med  mobilkameran som inte är av bästa kvalitet.

image-2

Vilket badkar!  Av massiv marmor. Vilken känsla det var att stiga ned i detta badkar, marmorns yta var så mjuk och len…

Så några bilder av badrum i marmor av idag :

9d138a33ad47

797c6036c4b1eb3d14d30ab083c95556

Phoebe-Howard5436c60e112e90ebb6794d68f1a8cfc7

Architectural-Digest

Architectural-Digest-on-a-podium

948a7b80576b4178e289c9128a536c3f

Ja visst är det snyggt, men jag tycker inte det ska vara överdoserat   dvs. helkaklat, utan kanske  blandas med målade ytor eller golv av annat material.  Jag kommer att visa mer bilder av inspirerande badrum i samband att jag lägger fram förslag  till min kund.

Detta inlägg publicerades i Design. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s