Historiskt

Ett annat trendtema på mässan i Frankfurt var Historic style. Detta åskådliggjordes i ett rum fyllt av porträtt av drottningar och kungar från förr. Jag tolkade det som att det är dags att föra in lite mer historia i våra hem  genom att blanda modernt med antikviteter. Ett porträtt ger karaktär åt ett rum och det måste ju inte vara en anfader. Se här hur det kan se ut med historiska porträtt i olika miljöer.

1a770a8ce48700676b7a69c3d65bd6ec

Troligtvis en reproduktion av ett gammalt porträtt med tanke på storleken. Men visst blir det ett blickfång i sovrummet.

d1d84126ac002e0b02da95d4a0e9a63c

      Kanske två anfäder som blickar ner på familjen i matsalen.

257549672412289233_bfhEQlRv_c

Historiskt porträtt i bedagad slottsmiljö.

257549672410098930_2beWvAtD_c

Stramt porträtt i modernt vardagsrum bildar fin kontrast.

245375879668071532_dPrp5BKQ_c

Mäktig tavla gör sig bra mot en Chesterfieldsoffa.

SovrumFör många år sedan ropade jag in en tavla med ett porträtt på en auktion. Jag fick den billigt eftersom den inte var i bästa skick. Den hade en stor repa i duken som jag åtgärdade för något år sedan. Restaureringen var betydligt dyrare än tavlan kan jag lova. Jag har ingen aning vem hon är denna söta flicka med Mona Lisa leende, vilket lämnar spelrum för fantasin. På baksidan av tavlan har det dock präntats mademoiselle Cardon så hon var fransyska och troligtvis ur borgarklassen om man dömer efter klädseln. Numera hänger tavlan i mitt sovrum.

7fa4a057bf4ba15515d49594f943f5c0

Mer historia i hemmet är ju inte bara porträtt utan givetvis också möbler. Vill man inte gå på auktioner eller antikvitetsaffärer finns det ju nytillverkade möbler i antik stil. En favorit jag har i detta sammanhang är den ständigt aktuella Ludwig XVI stolen som både är vacker och bekväm och smälter in i vilken inredning som helst.

8401205865_d0b2f794aa_o

Monogram på bäddlinne är också en historisk detalj. På Alma House broderar vi monogram på vårt fina egyptiska bäddlinne. Vi har ett flertal färdiga monogram ( bla. ett franskt monogram som på bilden ovan men något enklare) men vi  kan också stygnsätta och brodera ditt egna monogram, vapensköldar och till och med din personliga namnteckning. http://www.almahouse.se/Monogrambrodyr.html

Detta inlägg publicerades i Möbler, Trend och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s