Chict med tjockt

Chateau de Noyelles ligger i Picardie i norra Frankrike

Chateau de Noyelles ligger i Picardie i norra Frankrike

För några år sedan besökte jag Picardie i norra Frankrike och hade bokat rum på ett slottshotell. Slottet heter Chateau de Noyelles och ligger i byn med namnet Noyelles sur mer. Namnet antyder att det ligger vid havet ( nåja det var någon mil dit).  Jag såg direkt när jag klev över tröskeln till rummet att gardinerna krävde en närmare granskning för det jag såg var något exceptionellt,  de var så vackra och så tjocka! Och då menar jag tjocka ! Mina dubbelfodrade sidengardiner i sovrummet förbleknade i jämförelse.

Man kan endast ana att det är tjocka gardiner med tanke på att omtagen ser ut som ett rep. Ingen dum uteplats förresten ....

Tjockleken på gardinerna syns inte så bra på bilderna men med omtag som ser ut som rep ger en aning. Ingen dum uteplats förresten ….

Yttertyget var ett ganska ordinärt naturfärgat linnetyg så vitt jag kunde bedöma och ytterfodret var vanlig enkel vit bomull. Men vad de hade stoppat emellan lintyget och ytterfodret har jag ingen aning om. En vild gissning skulle vara ett tjockt täcke, för precis så kändes det. Känslan var dock att gardinerna var exklusiva eftersom det gav en tyngd och pondus trots de ordinära tygerna. Det visade sig att dessa gardiner var genomgående på hela hotellet så jag kunde nypa i och njuta av denna franska känsla för finess en hel vecka.

Detta var korridoren utanför rummet, samma härliga gardiner och färgmatchade väggar .

Det här är korridoren utanför rummet, samma härliga gardiner.

I badrummet som vetter ut mot den underbara parken var det luftiga linnegardiner.

I badrummet som vetter ut mot den underbara parken var det luftiga linnegardiner. På bilden syns också handduk broderad  med slottets monogram.

Som ni förstår stornjöt jag av att bo på detta hotell. Inte bara för gardinernas skull utan för den härlig atmosfären  och den trevlig personalen. Här kommer ett par bilder från hotellets websida.

Skärmklipp

2

Om man är lite händig med symaskinen kan man själv fixa lyxiga gardiner med ”enkla” tyger och ändå få ett storslaget resultat bara man ser till att lägga in ett tjockare mellanfoder. Jag har hittat ett par andra bilder med  fodrade gardiner.

Snyggt med färg på ytterfodret

Naturfärgade linnegardiner med vacker ljusblå färg med färg på ytterfoder.

Voumniösa sidengardiner ger karaktär till detta sovrum

Volumniösa sidengardiner ger karaktär till detta sovrum

Detta inlägg publicerades i Design, Gardiner, sidengardiner, Sovrum och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s