Bedroom bliss – sänghimlar

Jag letar ofta efter sovrumsbilder för att hitta inspiration för fotografering till våra sovrumsmiljöer för Alma House. Jag har samlat på mig en stor samling av sovrumsbilder och tänkte nu bjuda på lite sovrumsinspiration. Bilderna har jag  delat in i olika kategorier. Den första gruppen är sovrum som har sänghimmel. Inte så vanligt, men kan vara rätt för den som vill ha ett romantiskt sovrum. Sänghimlar kan se ut på olika sätt. Det man kanske tänker på i första hand är ett slags ”tak” över hela sängen men det finns enklare varianter där man bara sätter tyg över själva huvudändan på sängen.

7647520504_dbeb458266_o

Först en bild med ett storslaget arrangemang i en tjusig miljö. Här har man satt upp en konstruktion i taket för att kunna drapera tyget (som ser ut att var siden) i alla fyra hörnen.

4756809098_b36157f005_o

En så kallad ”four poster bed” där tyget skall kunna dras för sängen. Jag skulle tro att denna konstruktion kommer från engelsmännen som använde denna typ av säng  i tropikerna när de utövade sin koloniala makt. När sängen är av mörkt trä kallas den för en ” four poster colonial bed” och då hade man moskitonät runt sängen för att undvika bett från de ettriga insekterna.  Lägg märke till den vackra tapeten, tror det kommer från de Gournay som gör handtryckta tapeter.

5059829694_8af1193ba0_z

Här har vi en annan typ av uppsättning med en slags kornish som fästs på väggen. Läcker kontrast är den djurmönstrade fotpallen  vid fotändan.

6656491501_3e120e9bf5_o

Ytterligare en variant också med en slags kornish men som döljs av tygkappan  Jag tycker att det är ett snyggt arrangemang även om jag  skulle välja en ljusare nyans av sidentyget för sänghimlen.

134

 I romantisk shabby chic stil. Tunt voile tyg uppsatt i en rund kornish i taket.

142074563215491569_0rwPfxGz_c

Ett sovrum med sänghimmel i vitt linnetyg, så vackert ! Det är inredaren Anouchka Hempel som har designat. Bilden är från ett hotell som hon inretthandmade%20bespoke%20gustavian%20bed%20coronet%20and%20armoire%20(1)

Ett sovrum till i romantisk anda. En ornamenterad kornish i trä får glänsa och omges av endast två enkla tyglängder.Sovrum 3

Här är ett eget enkelt arrangemang i mer anspråkslös anda i mitt sovrum på lantstället. En guldkornish med vitt linnetyg.

Detta inlägg publicerades i Sovrum, Tyger och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s