Break the rules!

I mitt förra inlägg skrev jag  (under sista bilden) att det måste ha varit en duktig professionell inredare som har lyckats skapa en så harmonisk enhet av alla mönster och färger.

Det finns en gyllene regel inom inredning, att max använda tre färger i ett rum för att det ska bli harmoniskt. Det är en bra regel att hålla sig till om man är nybörjare och inte är så säker. Men sen finns det  professionella inredare som helt trotsar detta rättesnöre. En av dem är engelsmannen Nicholas Haslam som är en mästare på att mixa och matcha mönster och färger. Men vi har också en duktig inredare i Sverige som heter Birgitta Örne som också har den där riktiga känslan för färg och form. Här kommer lite bilder från deras inredningsprojekt.

Nicholas Haslam och Birgitta Örne.

Se mer av deras inredningsprojekt på

  www.nh-design.co.uk/portfolio/      http://www.birgittaorne.com/

Ett mästerstycke signerat Nick Haslam, en salong i New Orleans. En guldtapet med slingrande blommor bildar fonden till en eklektisk blandning av färger och mönster.

Man kan se på bilderna att det är inte vilka inredningsprojekt som helst som Nick Haslam är engagerad i.  Det är inredningar i slott och exklusiva våningar. Bilden här ovan skulle kunna vara hämtad från  serien Downtown Abbey men här har det använts en ljusare färgskala. Ljust beige och rosa är basen som blandas med olika blommiga mönster.

Nick Haslam använder ofta traditionella engelska blommönster i sina inredningar Här ett typiskt engelskt sovrum med ett genomgående blommigt mönster både på tapet och textilier som är kombinerat med neutrala beige gardiner och randiga lampskärmar.

Nick Haslam är också en duktig konstnär. Han målar sina interiörer innan de iscensätts. Jag måste bara visa detta underbara storslagna badrum som han har kreerat, överst i vattenfärg och under i verkligheten.

 Det här badrummet skulle jag kunna leva med!.  Marmor och medelhavsblåa väggar och tak. Jag tror  till och med att det är målningar med moln i taket.

Och till sist, den nästan osannolikt vackra sängarrangemanget som skulle passa på vilket slott som helst.

Ett vardagsrum signerat Birgitta Örne med skicklig mix av färger och mönster.

Om blommönster är Nick Haslams signum så är det ränder och toile de Jouy mönster som är Birgitta Örnes. Här sovrum med Toile de Jouy tapet och badrum med svart randig tapet.

Djuphäftad sänggavel med toile de Jouy tyg och randiga påslakan, oväntat snyggt!

Ytterligare ett bevis på Birgitta Örnes förmåga av att blanda mönster och färger till en vacker och harmonisk enhet.

Bilder från Birgitta Örnes websida

Detta inlägg publicerades i Design, Designmästare. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s