På spaning i Paris

Jag och min syster Maud har varit på mässan Maison et Objet för någon vecka sedan dels för att träffa, vad vi hoppas ska bli, en ny leverantörav högklassigt bäddlinne  ( från Italien ) men också för att få lite inspireras av allt det vackra som finns på denna mässan. Många av Europas förnämsta producenter av allt från möbler till småprylar finns representerat på mässan.  Det råder ett generellt fotoförbud men frågar man snällt så brukar det ordna sig. En av favoriterna är möbelföretaget Flamant. De har alltid en fin monter med rumsindelningar stora som en normal villa.

3 bilder tagna i Flamants monter

En  snygg bokhylla fastnade jag för hos Flamant. Notera de små lamporna, både praktiskt och snyggt.

En Chesterfieldsoffa, modell större, kan det bli mer klassiskt burget än så? Väggen är dekorerad med uppslagna böcker med gulnat papper. Ser konstigt ut på bild men var rätt tufft i verkligheten.

Soffgrupp i vitt linnetyg med runda former. Lite mer modernt men samtidigt en tidlös möbel till skillnad från alla fula fyrkantiga soffor i grått  som är på modet för tillfället.

Närmare 30 grader varmt var det under mässdagarna och då var det ju bra att man kunde svalka sig med ett glas champagne serverad från en husvagn !

Syster Maud smuttar på champagne.

Vi hann turista litet också och for ut till Versailles där man möts av denna imponerande port.

Det var en separat utställning i Versailles salar. Här en sko gjord av kastruller och lock av den portugisiska konstnären Joana Vasconcelos som står i den fantastiska spegelsalen.

Detta inlägg publicerades i Möbler. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s