Jag inreder åt Marianne Faithfull

…….på skoj förstås.

För någon helg sedan var jag och syster på festivalen Music and Arts i Stockholm och där uppträdde Marianne Faithfull. Jag tycker hon är en fantastisk person som har gjort en makalös livsresa. Hon gick från att vara en ung och oskuldsfull flicka med en spröd stämma till att leva ett knarkarliv över 20 år till den hon är idag, en äldre kvinna med djup, kraxig men själfull röst.  Idag är hon djupt respekterad även i kulturkretsar för sina tolkningar av Berthold Brecht och gör konserter världen över.

Jag läste en intervju med henne där hon berättade att hon forfarande måste arbeta hårt eftersom hon inte har några sparat något, hon har levt för dagen i hela sitt vuxna liv. På äldre dar tycker jag att hon ska ett bekvämt boende och med hennes personlighet som inspiration har jag skapat ett fantasihem åt henne med en  bohemisk touch.

MF young

Marianne i sin ungdom på 60-talet tillsammans med sin dåvarande pojkvän Mick Jagger .

Marianne+Faithfull+Launches+Tate+Liverpool+xHI3S5IRkp9l

Marianne idag, 67 år och still going strong.

Så här tycker jag att hos skulle bo…..

Jag tänker mig en byggnad à la en New York Loft våning , ruffigt med lite slitet på väggar och golv. Vardagsrummet har slitna golvplank  som bildar en kontrast till den i övrigt lite skira och feminina känslan i rummet. I soffan tänker jag mig att Marianne vilar sin stämma och lyssnar på burfågelns sång…Vardagsrummet

Vardagsrummets andra del består av enkla stolar och ett bord som skulle kunna fungera som matsalsgrupp och en biblioteksdel där Marianne kan studera de gamla klassikerna som hon missade i sin ungdom..

82331499408304303_9MA7jiyI_c

I köket flödar ljuset in och här kan Marianne ordna Afternoon tea bjudningar för sina vänner. Sitt förflutna till trots tror jag att hon anammat den gamla brittiska traditionen på äldre dar.

35465915785812719_a3KpRZy9_c

 

Halllen

Hallen är mörk och spartanskt möblerad men bär på samma gång en vilsam känsla som det är skönt att omfamnas av när hon kommer hem från det tröttande turnélivet.

Mariannes Sovrum

Sovrummet följer upp stilen i övriga våningen med grova golvplank och har en lyxig säng med djuphäftad generös sänggavel och är fint bäddad med vita sängkläder en stor värmande pläd.

Spey-13

Jag tycker Marianne ska ha ett riktigt lyxigt badrum så som det anstår en rockens grand lady.

Detta inlägg publicerades i Jag inreder åt.... Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s