Konst i köket

Om man som jag inte har en matsal och  gärna vill att matplatsen i köket skall kännas mer matsalslik kan man göra den lite mer elegant genom att hänga upp konst.  Efter min flytt från ”stora huset” hade jag en  tavla, modell större, som inte passade något vidare i mitt nya mycket mindre hem. När min syster uttalade intresse för att ta över tavlan och att hon tänkte hänga den i sitt kök ändrade jag mig och tyckte det var en ypperlig idé, förlåt kära syster.
Tavlan som  fann alltså sin plats sin plats över mitt köksbord istället och gjorde att  det lilla kökets matplats fick en viss grandeur. Kontentan, var inte rädd för att hänga tavlor,  eller för den delen överdimensionerade sådana, i ett litet utrymme.

Mitt kök

                                                Matplatsen i mitt kök.

96_00000e2d7_19fa_orh550w550_Monochrome-dining-room

Snygg matplats med fotokonst som mycket väl skulle fungera i ett kök.

146015212888186040_jmTw62Ec_c

Inte fel med stor tavla i ett stort kök heller.

97f48bf8bb2ac47c4fd0c373b5d8b907

I det fina lantköket har en målning fått ta för sig.

955f71a35660a090bc0efa8f262b6a43

Inte helt ovanlig lösning med griffeltavla som dekoration och som ofta används för meddelande för familjemedlemmarna.

svart vitt

pannkakor1av25-72

Här har kökets vägg prytts med  familjebilder i svart/vitt.. De flesta har ju vita kök och då kan det behövas en färgklick. Konstnären Caroline Roberts har skapat charmiga recepttavlor som passar jättefint i kök. Ser fler recepttavlor här Recepttavlor .

Detta inlägg publicerades i Design, Inredningstips. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s