Drömbädden del 1 – Sängkläder

Hur ska man tänka om man vill ha skönast möjliga sovmiljö ? Faktum är att stor del av våra liv består av sömn och naturligtvis vill man då att sovrummet var så bekvämt och vackert som möjligt. Det handlar om att skapa en plats för vila och avkoppling där man  drar sig tillbaka efter dagens slut, under vår och sommar till en sval och luftig oas och en kokong under höst och vinter.

Vitt och romantiskt med rysch och pysch

Utgångspunkten är bäddlinne av bästa möjliga kvalitet. När man sovit i sagolik mjuk och lyxig bomull, finns det igen väg tillbaka till det ordinära. Kvaliteten på bomullsgarnet är A och O för känslan och slitstyrkan i bomullen och här är den egyptiska bomullen helt överlägsen.

Monogram på bäddlinnet blir mer personligt.

Egyptisk bomull är ansedd som den bästa bomullen i världen då bomullsfibern är lång och mycket stark. Många tror att denna bomull är kraftig och robust. Inget kan vara mer fel då det är precis tvärtom, tunna fina trådar som vävs tätt, tätt. Eftersom trådarna är så tunna så får man ju plats med fler trådar per kvadratcentimeter och får på så vis ett tätvävt tyg som är mjukt och slitstarkt.

Lyxig säng från Louise Bradley

Sen är det bara att bestämma om bomullen skall vara i satin eller percale och det är en smaksak. Skillnaden mellan percale och satin är på det sätt det vävs, men det går jag inte djupare in på här. Satin är mjukt och lite silkigt medan percale har en mjuk och lite krispig känsla. Själv föredrar jag percalen eftersom den känns fräsch så länge.

Bäddlinne i egyptisk bomull med monogram från www.almahouse.se

Detta inlägg publicerades i Sovrum och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s