Vårens färg – Orange

Ni har väl inte missat att sprakande orange är färgen framför andra denna säsong, i synnerhet inom vårmodet. Butikerna är fyllda med plagg i nyanser från apelsin till aprikos. Och visst känns den fräsch även om jag förknippar den med 70-talets första år då orange förekom såväl på väggar som på möbler.

I min barndom kallades färgen brandgul och jag minns att jag hade en anoraksjacka i brandgult som jag tyckte var jättefin. Anledningen till att jag minns jackan såväl är att min mamma  fyndat den på en utförsäljning efter en brand och färgen bar därför med sig en symbolik. I dag kan jag inte tänka mig att klä mig i brandgult. Däremot har jag  inga problem med orange detaljer i inredningar.  Se bara vad färgen kan liva upp i olika inredningsmiljöer.

Orange sidengardiner tillsammans med  en i övrigt nedtonad färgskala.

Orange detaljer i ett rustikt sommarhus

.

Med  nyanser från orange till terrakotta blir det en bohemisk känsla , bild från Ralph Lauren.

Orange och limegröna sidengardiner från Alma House med matchande kudde från G. Bruce design. Sidenet hittar ni här:

http://www.almahouse.se/sidentyger/limegron.html

http://www.almahouse.se/sidentyger/orange.html

.

Den svart-vita stolen bildar en snygg kontrast till den orange  tapeten.

Sommarmode från Catwalken ,  överst klänning från Donna Karan och nedanför från Victoria Beckham.

Detta inlägg publicerades i Färger, Gardiner, sidengardiner. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s